İsviçre"nin Basel kentindeki Baselworld saat ve mücevher fuarında tanıtılan Chairman marka cep telefonu özellikleri ve fiyatıyla fuarın en ilgi çeken parçası oldu.

Milyon Euroluk cep telefonlarının dergilendiği fuarda, İsviçreli Ulysee Narden firmasının Amerikalı ortakları ile birlikte geliştirdiği “Chairman” adlı cep telefonu bu yıl 10 bin Euro"dan başlayıp 100 bin Euro"ya çıkan fiyatlarla piyasaya sürülecek. Otomatik saat mekanizması ile kombine edilen cep telefonunda, saat mekaniği de kullanılmış. Firma yetkilileri bu yıl piyasaya sürülecek olan Chairman"in şu anda 12 bin 500 adet sipariş aldığını bildirdiler. Üzerinde 3 bin adet pırlanta olan platin Chairman"in de piyasaya çıkmadan sipariş aldığını söyleyen yetkililer, “Chairman, lüks cep telefonunda varılabilecek son nokta” iddiasındalar.

Chairman"ın piyasaya sürülmesi ile birlikte lüks cep telefonu pazarı da hareketlenecek. Şu anda piyasada lüks cep telefonu olarak bulunan Vertu marka cep telefonlarının mail özelliği bulunmayan en basit modeli 4 bin 500 Euro"dan alıcı bulurken, pırlantalı ve platinli modelleri 55 bin Euro"ya kadar çıkabiliyor.

TÜRKİYE"DEN DE ÖN SİPARİŞ VAR
Google Android teknoloji kullanan cep telefonu, sadece kalite ve görünüş açısından değil, teknik açıdan da çok iddialı olarak piyasaya sürülüyor. WiFi, GPS, Bluethoot, 3.2 Gb yedekleme ve uzaktan kumada fonksiyonları olan Chairman, piyasadaki rakibi Vertu"dan yaklaşık iki kat pahalı olacak. Chairman için Türkiye"den de ön sipariş alındı. Firma yetkilileri Türkiye"den kaç adet ön sipariş aldıklarını sır gibi saklıyorlar. Markanın Türkiye Distribütörü Mustafa Eliaçık, Chairman"ın Türkiye"deki alıcılarla bu yılın sonbaharında buluşmasının planlandığını söyleyerek, “Lüks pazarı bir anda büyük satış rakamlarına ulaşacağınız bir alan değil. O nedenle Chairman için ilk yıl 50-60 adet satış bekliyoruz” dedi.

SINIRLI SAYIDA ÜRETİM
Chairman cep telefonlarının her bir modelinin ve renginin sınırlı sayıda üretileceğini söyleyen yetkililer, Ulysee Narden firmasının kuruluş yılı olan 1846"yı sınırlı adet olarak belirlemişler. Chairman telefonları ile birlikte müzik sistemi de olan özel üretilmiş kutular müşterilere verilecek.