İngiliz Sarah Burge rekorlar kitabına girecek. Çünkü o, güzellik uğruna en fazla ameliyat olan kadın. Eski rekor, Amerikalı Cindy Jackson'daydı. Şimdi rekor Sarah Burge'un oluyor.

Cambridgeshire'da yaşayan 49 yaşındaki eski güzellik uzmanı şimdi ev kadını Sarah Burge, 3 çocuk annesi. Ama onun en büyük tutkusu Barbie bebeklere benzemek. İşte bu uğurda şimdiye kadar yarım milyon sterlin (yaklaşık 1.5 milyon YTL) harcadı ve 100 cerrahi müdahale geçirdi.

Her ameliyat sonrası iyileşmk için günlerce bekledi. Bazen acılar içinde kıvrandı ama pes etmdi.

Cildini pürüsüz bir hale getirmek için lazer tedavisi gördü ve 32 bin sterlin harcadı.
Güğüslerini dikleştirdi ve büyüttü, ayrıca göğüs uçlarını küçülttürdü. Bu işlemler için oldukça ciddi cerrahi müdahaleler geçirdi ve 26 bin 500 sterlin harcadı.

Çenesini 30 bin sterlin harcayarak düzelttirdi. En zorlu ameliyatlardan biri de bu oldu. Ardından günlerce yemek bile yiyemedi, sıvılarla beslenmek zorunda kaldı.
Karnını düzleştirmek çin de 15 bin sterlin ödedi ve ameliyat oldu.

Kalçalarından 14 bin sterlin verip yağ aldırdı. Bunlar, geçirdiği ameliyatlardan sadece birkaçı.

Bundan sonra ise estetik amaçlı yeniden bıçak altına yatıp yatmayacağı sorulunca "İhtiyaç doğduğu zaman elbette" diyerek herkesi şaşırtıyor.

Kendisini canlı bir Barbie hissettiği için artık gerçekten mutlu olduğunu söyleyen Sarah Burge için psikiyatırlar "O incelenmesi gereken bir vaka" diyorlar.

DÜNYADAN KISA KISA...

MESUD BARZANİ ABD'YE GİTTİ
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani ABD'ye hareket etti. Edinilen bilgiye göre, ABD'de temaslarda bulunacak olan Barzani, Amerikan ordusuna ait askeri uçakla Erbil Havaalanı'ndan ayrıldı.
Barzani'yi taşıyan uçağın Adana'daki İncirlik Üssü'ne ineceği, Barzani ve beraberindekilerin buradan Beyaz Saray'a ait bir uçakla Washington'a gideceği öğrenildi.

BUSH'UN TÜRKİYE POLİTİKASINA SERT ELEŞTİRİ
ABD'nin eski Ankara büyükelçilerinden Mark Parris, ABD Başkanı George W. Bush yönetiminin Türk-Amerikan ilişkilerini “bulduğundan daha kötü halde” bıraktığını ancak 4 Kasım'daki başkanlık seçimiyle gelecek yeni yönetimin, her kim kazanırsa kazansın, “sırf Bush olmadığı için” Türk halkının gözünde daha olumlu bir imajı bulunacağını ve bunun da yeni liderin ilişkileri yeniden inşa etmesini kolaylaştıracağını kaydetti.

ABD'Yİ ARAŞTIRAN İMAMA SORUŞTURMA
KUZEY Irak'taki bölgesel Kürt Hükümeti Diyanet İşleri Bakanlığı, cuma hutbesinde, “Allah bilgisayarlara virüs gönderen ABD'den intikam alsın” diye dua eden imam hakkında soruşturma başlattı. "Dengeazad' adlı Kürt internet sitesinin haberine göre, Erbil kentinde bir camiide cuma namazını kıldıran imam, yeni aldığı bilgisayarına virüs bulaştığı için ABD'ye tepki gösterdi. İnternetten bilgisayara gönderilen virüslerin insanlara buluştığına inanan imam, “Bilgisayarı ABD icat etti ve virüsleri de o gönderiyor. Canab-ı Allah, ABD'den bunun intikamı alır” diye dua etti.

EN ŞİŞMAN ADAM EVLENDİ
6 yıl yataktan çıkamadı; intiharı bile düşündü ama rejim yaparak 250 kilo verdi. Şimdi çok mutlu. Dünyanın en şişman adamı Meksikalı Manuel Uribe uzun süredir birlikte olduğu 38 yaşındaki kız arkadaşı Claudia Solis ile dün evlendi.

ARILAR 3 KÖPEĞİ ÖLDÜRDÜ, 1 KADINI YARALADI
ABD'nin Florida eyaletinin güneyindeki bir şehirde arı sürüsü terör estirdi. Palm Beach şehrinde yaşıyan 70 yaşındaki Nancy Hill, 2 köpeğiyle önceki gün arıların saldırısına uğradı. Arıların soktuğu Hill, yaralı olarak hastanede tedavi altına alındı, ancak Hill'in köpekleri öldü. Hırslarını alamayan arılar civardaki 2 köpeğe daha saldırdı. Köpeklerden biri öldü, diğeri yaralandı.
HÜRRİYET