İstanbul polisi, ünlü markaların sahtesini üretip piyasaya süren işyerlerine yönelik geniş çaplı operasyon düzenledi. 6 aylık takibin sonucunda İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, İstanbul'da 100'e yakın adrese şafak baskını yaptı.

Operasyon timleri, sabah saatlerinde kentin çok sayıda ilçesinde ünlü markaların taklidini üretip piyasaya süren imalathanelere yönelik operasyonlar gerçekleştirdi. Operasyonlar, İstanbulla sınırlı kalmadı. Eş zamanlı olarak Antalya, Manavgat, Bodrum ve Muğla'da da operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonda işyerleri ve depoların önlerinde çevik kuvvet ekipleri hazır bekletilirken, yapılan aramalarda koli ve kutular içerisinde çok sayıda taklit ayakkabı ve konfeksiyon ürününün ele geçirildi. Sahte ürün imal ederek ünlü markaları taklit eden şebekenin yüksek miktarda haksız kazanç elde ettiği de vurgulandı.

Zanlıların düşük maliyetlerle ürettikleri malzemeleri turistik yörelerde fahiş fiyatlarla özellikle turistlere satıldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında 30 kişi gözaltına alındı.