Bonservisi 8 milyon euro olan ve 3 yıllık sözleşmeye imza atması beklenen Brezilyalı"nın yıllık 1.3 milyon euro alacağı öğrenildi

Kartal"da beklenen oldu, Gaziantepsporlu Rodrigo Barbosa Tabata"nın transferi halledildi.
Siyah-beyazlı takımın haftalardır süren “10.5 numara” arayışına karşılık bulan Brezilyalı futbolcunun 3 yıllık sözleşme imzalaması beklenirken, yıllık 1.3 milyon euro alacağı ifade edildi. Beşiktaş, bu transfer nedeniyle Gaziantepspor"a 8 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek.
Bu transferin her iki kulüp için de hayırlı olması dileğinde bulunan Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, “Bir süredir görüşme halinde olduğumuz Beşiktaşlı yöneticilerle Tabata"nın transferi konusu çözüme kavuştu. Tabata artık Beşiktaşlı diyebiliriz” ifadesini kullandı. Brezilyalı oyuncuyu Beşiktaş"a veren Güney temsilcisi, genç yetenek İsmail Köybaşı için de siyah-beyazlı kulüpten 6.5 milyon euro ile birlikte Serdar Kurtuluş"u almıştı.
Eşi ile birlikte dün İstanbul"a gelen Tabata, Beşiktaş"a geldiklerinden dolayı çok mutlu olduklarını ve yeni takımına elinden geldiğince katkıda bulunmak istediğini söyledi.
Tabata, Beşiktaş"ta Şampiyonlar Ligi"nde mücadele edecek olmanın heyecanını da taşıdığını belirtirken, “Yaklaşık 2 hafta sonra Manchester United"a karşı forma giyeceğim. Bu durum beni çok heyecanlandırıyor. Beşiktaş"ı Şampiyonlar Ligi"nde en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Umarım Manchester"ı yenip Şampiyonlar Ligi"ne iyi bir başlangıç yaparız” dedi.
Brezilyalı oyuncu yeni takımına kolay adapte olacağını söylerken, Siyah-beyazlı takımda Tello, Nobre ve Bobo ile arkadaş olduklarını ifade etti.

En iyisi o
Geçen sezon ligde 26 maçta Gaziantepspor formasını giyen Tabata, 11 gol attı, 7 asist yaptı. Brezilyalı futbolcu; Fenerbahçe"den Alex, Galatasaray"dan Lincoln ve Beşiktaşlı Delgado ile karşılaştırıldığında istatistiksel olarak birçok 10 numarayı geride bıraktı. Kartal"ın yeni transferinin en büyük özelliği, bu 3 oyuncudan daha fazla topla buluşması ve nerdeyse 2 katları kadar kaleye şut atması oldu. Tabata maç başına ortalama 59.69 kez topla buluşurken, Lincoln 54.83, Delgado 46.35, Alex 45.27 topla buluşma ortalaması yakaladı. Ayrıca Tabata 101 kez kaleyi denerken Alex 58, Delgado 55, Lincoln 53 şut attı. / milliyet