Atatürk Anıtı"na çelenk konulduktan sonra Muzaffer İzgü Sahnesi"nde “Nasrettin Hoca” adlı çocuk oyunu sahnelendi. Daha sonra Aytepe Mesire Alanı"nda yapılan basın toplantısıyla ABŞT"nin geride kalan 10 yılı değerlendirildi.
Burada açıklama yapan ABŞT Genel Sanat Yönetmeni Yalçın Dinçer, “Yaşama Sanatı"nı "Sanatla Yaşama"ya döndürebilenlerin varlığı ve itici gücüyle 10.yaşımızı kutluyoruz. Bu nedenledir ki, tarifsiz bir heyecan ve onurlu bir sorumluluk duygusu içindeyiz. Geçmiş yıllara emeği geçenlere teşekkürlerimizi bu fırsatla yinelemek isteriz. Aydınlık bir Aydın için, sanatın ışığına öyle ihtiyacımız var ki… 10 yıl bıkmadan, usanmadan, inatla ve inanarak bugünlere geldik. Kuruluşumuzda belirlediğimiz çizgiden hiç sapmadan Türk Tiyatrosunun, Dünya Tiyatrosunun olanaklar elverdiği ölçüde en seçkin oyunlarını sahneledik. Yarınların büyükleri olacak çocuklarımıza, düşünce ve kişiliklerini geliştireceğine inandığımız oyunlarla çıktık karşılarına. Onların sevinçlerini, mutluluklarını görmemiz bizlerin çabalarını bir kat daha artırdı” ifadelerine yer verdi.
Bugüne kadar 8 çocuk oyunu sahneye koyduklarını belirten Dinçer, “Bunlar sırasıyla Palyaçolar Okulu (F.Karl Weachter), Hacivat Karagöz (Fikret Terzi), Rüya Oyunu (Kazım Güçlü), Kurşun Askerin Utancı (Haluk Işık), Şarkıcı (Haluk Işık), Bir Şeftali Bin Şeftali (Samed Behrengi), Harikalar Mutfağı (Haluk Işık), Nasrettin Hoca (Halil Uzel) oyunlarıdır” dedi.
10 yıl önce ABŞT"nin 210 kişilik tek bir salonu bulunduğunu belirten Dinçer, “Bu gün ise 4 sahnemiz var. “Muzaffer İzgü Sahnesi”, “Şükran Güngör Sahnesi”, Aytepe Açıkhava Sahnesi ve Gezici Sahne. Bugüne kadar sahnelerimizde Dünya Tiyatrosundan Bedel (Arthur Miller), Ayı (Anton Çehov), Teklif (Anton Çehov), Hayvanat Balçesi (Edward Albee), Aşkolsun ( Claude Magnier), Palto (Nikolai Gogol), Bosna"nın Şarkısı (Eve Ensler), Tarla Kuşuydu Juliet (Ephraim Kishon), Büyük Aşkların Sonuncusu (Neil Simon). Türk Tiyatrosundan Sınırda (Muzaffer İzgü), Kahvede Şenlik Var (Sabahattin Kudret Aksal), Matruşka (Tuncer Cücenoğlu), Anrico"nun Peşinde (Kubilay Tuncer), Komşularımız (Turgut Özakman), Bir Ceza Avukatının Anıları (Faruk Erem), Murtaza (Orhan Kemal), Bir Oyun Gibi (Haluk Işık), Pusuda (Cahit Atay), Güneş Doğarken (Hidayet Sayın), Lütfen Kızımla Evlenir misiniz? (Muzaffer İzgü) oyunlarını sahneledik” diye konuştu.
Dinçer, 10 yılda 28 oyun sahnelediklerini ve 125 bin seyirci sayısına ulaştıklarını kaydederek “Romanya ve Tataristan olmak üzere iki yurtdışı ve Muğla, İzmir, Ankara, Giresun gibi yurtiçi turnelerimiz oldu. Oyunlarımız bu sezon iki sahnede birden oynanmakta… Her Çarşamba 11.00 ve 14.00"te Muzaffer İzgü Sahnesinde çocuk oyunumuz Nasrettin Hoca, Her Salı 20.30 da Şükran Güngör Sahnesi"nde “Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?” komedisi. Her iki oyunumuzda seyircimizin yoğun ilgisi sonucu kapalı gişe oynanmakta. Bugün itibariyle Nisan ortasına kadar yer yok. Oyunlarımız ücretsiz olup davetiyeleri Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi"nden temin edilmekte. Bu vesileyle gösterdikleri ilgiden dolayı seyircimize teşekkür borçluyuz. Nice güzel oyunlarda buluşmak üzere” diyerek ilgilerinden dolayı Aydın halkına teşekkür etti.