Partinin 10. kuruluş yıldönümünün Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle Ankara’da şölen planı yapılmazken, bunun yerine tüm illerde küçük çaplı tören, panel ve iftar programlarının düzenleneceği belirtildi
 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki akşam toplanan Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) 14 Ağustos’ta partinin 10. kuruluş yıldönümünde tüm illerde tören ve toplantılar düzenlenmesi kararlaştırıldı. Bu çerçevede tüm teşkilatlarda panel, konferans ve kutlama programları düzenleneceği, Ramazan sebebiyle iftar programlarının ön planda olacağı öğrenildi.
Ak Parti’nin şölenli tek yaşgünü kutlaması, 2. kuruluş yıldönümünde Bilkent Odeon’da yapılmıştı. Şölende Başbakan Erdoğan’ın yakın arkadaşı sanatçı Adnan Şenses de konser vermişti. Daha sonraki yıllarda kutlamalar düşük yoğunluklu tutulmuştu. Ak Parti’nin 6. yaşgünü kutlamaları öncesi Güneydoğu’dan gelen şehit haberleri törenlerin iptal edilmesine yol açmıştı. 7. yaş kutlamaları ise 2008’de açılan kapatma davası sebebiyle yapılmamıştı. 
Ak Parti, 10, 15 ve 20’inci yıllarda; yani 5 yılda bir şölen yapma kararı almıştı. Ancak bu yıl da Ramazan sebebiyle Ankara’da şölen planı yapılmadığı öğrenildi. Bunun yerine tüm illerde küçük çaplı tören, panel ve iftar programlarının düzenleneceği belirtildi.