ABD'nin California eyaletinde 10 yıldır kayıp olan 25 yaşındaki kadın bulundu. Yetkililer, Santa Ana'daki kadının Facebook'tan kız kardeşine ulaştıktan sonra polise başvurduğunu söyledi.

İsmi açıklanmayan kadın emniyet yetkililerine, kendisini kaçıran kişiyle evlenmeye ve çocuğunu doğurmaya zorlandığını söyledi. Salı günü, 41 yaşındaki Isidro Garcia adam kaçırma, tecavüz ve zorla alıkoyma şüphesiyle gözaltına alındı.

Polis yazılı açıklamasında, kadının kaybolduğu 10 sene önce şüphelinin kadının ailesiyle birlikte yaşadığını söyledi.

Açıklamada, istismarın 2004 yılında, şüphelinin genç kadının annesiyle ilişkisi olduğu ve Santa Ana'da aileyle beraber yaşadığı dönemde başladığı belirtildi.

Polis, Garcia'nın genç kadına 2004 yılı Haziran ayında cinsel tacizde bulunmaya başladığından şüphelenildiğini ifade ediyor. İki ay sonra da şüphelinin genç kızın annesine saldırdığı, genç kıza da uyuşturucu madde verip evin garajına kapattığı belirtildi.

Polis, şüphelinin genç kadına sahte kimlik çıkardığını belirtip açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Aylar, yıllar sonra Garcia, genç kadına ailesinin kendisini aramaktan vazgeçtiğini ve ailesine geri dönmeye çalışması durumunda da ailesinin sınır dışı edileceğini söyledi."

Garcia ve genç kadının polis denetimlerinden kaçtığı ve her ikisinin de beraber gece temizlik işlerinde çalıştığı belirtildi.

Polis yetkilileri genç kadının yıllar boyu fiziksel ve psikolojik istismara maruz kaldığını ifade etti ve "Garcia 2007 yılında genç kadını evlenmeye zorladı ve 2012 yılında bir bebekleri oldu" dedi.

Polis, "Mağdur Facebook'tan kız kardeşiyle bağlantıya geçti ve polisle irtibata geçme cesaretini buldu" diye ekledi.