ALANYALI Muhittin Özsüren, garson olarak Gelibolu Orduevi'nde vatini görevini yaparken kayboldu. 1998 yılında kaybolan Özsüren'in annesi Aysel Özsüren, askeri yetkililerin ne oğlunun kaybolduğunu kendilerine bildirdiğini, ne de kişisel eşyalarını teslim ettiklerini söyledi.

Oğullarından haber alamayınca askeri birliğine telefon ettiklerini ve firar ettiğinin söylendiğini anlatan Aysel Özsüren, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den oğlunun akıbetini öğrenmesi için yardım istedi.

1998 yılında 78/1 tertip olarak Manisa"nın Alaşehir ilçesindeki acemi birliği olan 2'nci Sürücü Er Eğitim Taburu"na teslim olan Muhittin Özsüren, 10 gün izinden sonra Edirne"nin Keşan İlçesi'ne giderek usta birliğine katıldı. Özsüren daha sonra Gelibolu Orduevi"nde garson olarak görevlendirildi. Oğullarından bir süre haber alamayan Özsüren ailesi, 29 Ağustos 1998 tarihinde askeri birliği telefonla arayarak bilgi istedi. Komutanlar, Özsüren ailesine oğullarının firar ettiğini bildirildi. Bunun üzerine baba 56 yaşındaki Yaşar Özsüren Gelibolu"ya giderek komutanlarla görüştü. Buradaki Astsubay Başçavuş İlhan Çevik, Muhittin Özsüren"in bıraktığı “Ölümden dirimden kimse sorumlu değildir” yazısını baba Yaşar Özsüren"e gösterdi.

Kendileri arayana kadar oğullarının firar ettiğini bildiren bir telefon almadıklarını belirten aile savcılığa suç duyurusunda bulundu. Gelibolu Cumhuriyet Başsavcılığı, ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlattı. 30 Kasım 1998 tarihinde açılan soruşturma Muhittin Özsüren"in firar ettiği kanaatine varılarak takipsizlik kararı ile sonuçlandı.

Bugüne kadar oğlunun kişisel eşyalarının da kendilerine teslim edilmediğini söyleyen Özsüren, geçen Nisan ayında 44'üncü Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu finallerini izlemek için Alanya'ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e durumu anlatan bir not verdiğini söyledi. Aysel Özsüren, “Oğlumu tanıyan, emekli bir asker olduğunu öğrendiğim Ali Haydar isimli bir kişi de Muhittin"in intihar etmiş olabileceğini söyledi. Oğlum neden intihar etsin ki? Çocuğumun başına bir şey geldiyse bilmek istiyorum. Kendisinden hala yanıt alamadık ama Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"den de yardım bekliyoruz” dedi.