İngiltere'de doğu Sussex'te yaşayan 8 yaşındaki Jasmini Allen, beyninde ve omurgasında meydana gelen 10 tümör nedeniyle tam 3 yıldır tedavi görüyordu. Bunun 15 ayını kemoterapi ve ameliyatla geçiren küçük kız, zorlu günlerin ardından savaşı kazandı.

Annesi Natasha Maedes kızını kaybedeceğini düşünüyordu. Doktorlar, Jasmini için umudu kesmişti ancak bir mucize oldu.

"Kızım üç yıldır tümörle mücadele ediyor. Umudumuz kalmamıştı. Ancak Jasmini öyle güçlü ki. Bir gün bile şikayet etmedi. Tedavilere hep olumlu yanıt verdi."

Daha 5 yaşındykena beyninde ve omurgasında tümör olduğu saptanan Jasmini, üç yıl boyunca çeşitli tedaviler gördü, ameliyat masasına yattı. Geçtiğimiz günlerde 11 saatlik bir operasyon geçiren kız, iyileşerek annesini ve doktorları şoke etti.

Alınan tümörlerin büyüklüğü karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen doktorlar, bunların araştırma için kullanılacağını söyledi.

Anne Maedes, "Bu hayati bir durumdu. Operasyonun sonunda görememe veya konuşamama tehlikesi vardı. Ama artık tüm bunları riske atmıştık. Her şey umduğumuzdan çok daha iyi gelişti. Hastanede 11 gün kaldı. Normalde bu tür ameliyatlardan sonra hastalar 12 hafta kadar hastanede yatıyormuş. Kızım gerçekten çok güçlü" açıklamasında bulundu.

GAZETEPORT