Çok değil, sadece 10TL’ye sevgiliniz için 3D film hazırlatabilir, sevdiğiniz ya da yazdığınız şiiri profesyonel seslere okutabilir, mumlardan yazı yazdırabilir veya aşkınızı onlarca kişinin ağzından ilan edebilirsiniz. Sitenin kurucusu Utku Subakan ile konuştuk.

Bionluk.com’u anlatır mısınız?
Bionluk.com uygun fiyata ürün ya da hizmet almak isteyen alıcılarla profesyonel satıcıları bir araya getiren bir sistem. Yaratıcı hizmetler satış sektöründe Türkiye’nin en genç dijital mecralarından biri olan sitemizi ziyaret eden alıcılar hedeflerinde olan ya da olmayan birçok ürün ve hizmeti minimum maliyetle satın alabilme imkânına sahip oluyor. Zaten sitenin yola çıkış mottosu da ‘düşük fiyata kaliteli yüksek performans.’ Bionluk.com’da senkronize çalışan satıcılar, alıcılarla fikir alışverişinde bulunarak ürün ve hizmetlerinin gelişmesinde kendilerine katkı sağlıyor. 

10 liram ile size başvurdum sonra ne oluyor?
Bionluk.com’da 10 liraya binlerce profesyonel ya da amatör alanda iş alınabilir. Alışverişe başlamak için öncelikli olarak sitemize girip üye olmanız gerekiyor. Bilgilerinizi tamamladıktan sonra satacağınız hizmetinizi anlatan iş ilanınızı görsel ya da video desteğiyle oluşturup ilk alıcınızı beklemeye başlıyorsunuz. Eğer satıcı değil sadece alıcı olmak istiyorsanız dilediğiniz kategoriden alışverişinizi yapıyorsunuz. 

Hangi ihtiyaçla bu siteyi kurdunuz?
Amerika’da ve Avrupa’da Bionluk.com’a benzeyen girişimler var ve bunlar bir süre önce çok popüler hale geldi. Bir anda tüm dünyayı etkisi altına alan bu tür girişimlerde alıcılar ve satıcılar bir yandan para kazanıyor bir yandan da eğleniyor. Türkiye’de bu işi yapan yoktu. Ülkemizdeki asgari ücretin satın alma gücüne yansıyan halini göz önüne aldığımızda yaptığımız işin günden güne popüler hale geldiğini göreceksiniz.   

PARAYI VERİN DERDİNİZ DİNLENSİN

‘Enteresan Şeyler’ kategorisinde neler var?
Bu kategoride gerçekten çok ilginç ilânlar var. Mesela, sevgilinizin doğum günü için ona bir sürpriz yapıp sürpriz bir hediye tasarlatabilirsiniz. 3D film hazırlatabilir, sevdiğiniz ya da yazdığınız şiiri profesyonel seslere okutabilir, mumlardan yazı yazdırabilir veya aşkınızı onlarca kişinin ağzından ilan edebilirsiniz. Ayrıca kafanıza takılan ve genelin bu konuda ne düşündüğünü merak ettiğiniz bir soru için sokak röportajları yaptırtabilir, size ve sevgilinize özel beste bile yaptırabilirsiniz. Dert dinleyenden makale yazdırana, slogan çıkartabilen yaratıcı insanlardan tecrübeli müzisyenlere kadar yüzlerce yetenekli satıcı sitede alıcısını bekliyor. 

Bir şiir yazdım diyelim, kim bu şiiri okuyor?
Sitemizde ilanları bulunan profesyonel seslendirme sanatçıları sizin için bekliyor. Kadın ya da erkek, romantik ya da enerjik, hangi sesin nasıl okuması gerektiğine siz karar veriyorsunuz ve sanatçılarımız sizler için seslendiriyor. Üstelik böyle bir işi herhangi bir profesyonele normal şartlar altında bin liradan az bir ücrete yaptırtamayacağınız gibi Bionluk.com’da sadece 10 lira birim fiyatla alabiliyorsunuz. Bu fiyat da gayet makul.

SEVGİLİYE TELEFON ŞAKASI

İlginç taleplerde bulunan var mı?
Zaman zaman ilginç ilan başvurularıyla karşılaşmıyor değiliz. Mesela, stres atmanız için kendisini dövdürebileceğini iletenden günü birlik sevgili olabileceğini söyleyen ‘enteresan şeyler’ de kapımızı çalıyor. Eğlenceli işlere örnek olarak da, henüz yeni başladığımız telefon şakası ilanını verebiliriz. 10 liraya istediğiniz birine istediğiniz konuda telefon şakası yaptırtabilir ve bunun kaydını kendisine hediye olarak gönderebilirsiniz. Sitenin bazı etik kuralları gereği elbette belli bir düzeyde olmayan ilanlara yer vermiyoruz.  

Gerçekten bir sorunla başvuranın sorunu çözülüyor mu ya da nasıl bir yol uygulanıyor?
Destek hattımız 24 saat online hizmet veriyor. Bilgimiz dahilinde çözebileceğimiz sorunları çözüyoruz. En çok önem verdiğimiz nokta; satıcılar ve alıcılarla sürekli ilgili olmak. Ödeme şeklinde sıkı bir güvenlik sistemimiz var. Bionluk.com, güvenli ticaret zinciri sayesinde ödenen ücret hemen satıcıya aktarılmıyor. Alıcı ödemeyi yaptıktan sonra satıcıya bildirim gidiyor ve iş başlıyor. Satıcı, alıcıya işi teslim ettikten sonra ücret satıcıya aktarılıyor. Gelen iş beğenilmezse alıcı düzeltme de isteyebiliyor.