Yılmaz net resmin görülebilmesi için mart sonuna kadar beklenmesi gerektiğini söyleyerek önümüzdeki ay yapılacak Para Piyasası Kurulu toplantısında değişiklik yapılmayacağı sinyalini verdi.

Manisa Ticaret Sanayi Odası"nın Para Politikaları Konferansı"nda konuşan Yılmaz, “Ödemeler dengesini beklemek lazım. Ama rakam vermek gerekirse biz bu kararı verdikten sonra 10 milyar dolara yakın para Türkiye"yi terk etti” dedi. Mevcut politikanın sıkılaştırıcı etkileri izlenerek gerekirse ilave tedbirler alınacağını söyleyen Yılmaz, para politikasının yönünün sıkılaştırma yönünde olduğunu belirtti.

Petrolün enflasyon etkisi

Yılmaz, petrol fiyatlarındaki artış ile ilgili olarak ise “Petrol fiyatlarındaki 10 dolar artışın enflasyonda yıllık bazda 40 baz puan artışa neden olduğunu gösteriyor. Bugünkü etkisinin ne kadar kalıcı olacağını bilmiyoruz, ikinci enflasyon raporunda yeni enflasyon tahmini yapacağız ” dedi. Öte yandan dün OPEC üyesi Suudi Arabistan"ın petrol üretimini 700 milyon varil arttıracağını açıklamasıyla petrol fiyatları düştü. Varil başına brent petrol 111 dolardan, ABD ham petrolü isü 97 dolardan işlem gördü.

radikal