Gaziantep'te polis merkezinin önünde bomba yüklü otomobilin infilak ettirilmesiyle 4'ü çocuk, 9 kişinin ölmesi, 60'ın üzerinde vatandaşında yaralanmasının ardından Adana Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde dün akşam üzeri Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğünde toplanan aralarında özel harekat, çevik kuvvet, terörle mücadele ekiplerinin de bulunduğu bin polis 19 Mayıs, Yunus Emre, Anadolu, Dedekorkut, Yeşilbağlar, Başak Mahallelerini birbirine bağlayan Çukurova Caddesi'nde uygulama yaptı.

Toplumsal Olaylara Müdahale Etme Aracı TOMA'nın de destek verdiği operasyonda, önce özel harekat polisleri ara sokak başlarında uzun namlulu silahlarla güvenlik önlemi aldı. Çevik kuvvet polisi de PKK yandaşlarının korsan gösteri yapma ihtimaline karşı hazır bulundu. Polis sivil ve resmi araçlarla akşamüzeri harekete geçerek cadde üzerinde uygulama başlatıp araç ve şahısları tek tek sorguladı.

Bu arada Asri Mezarlık arkasında bir grup polise taş atarak saldırdı. Polis hemen taş atan şahıslara biber gazıyla müdahale etti. Grup kısa sürede ara sokaklara kaçarak kayboldu. Daha sonra polis uygulamaya devam etti. Bu arada polis cadde üzerindeki yüksek binalara da çıkarak güvenlik önlemi aldı. Bazı damlarda polise atılmak üzere hazırlanmış çok sayıda taş ve briket parçasına rastlandı. Bir iş yerinin damında ise poşet içinde çok sayıda maytap bulundu.

Bu arada mezarlık içinde de arama yapan polis bir soda şişesinden şüphelendi. El yapımı bomba olabileceği şüphesiyle yaklaşılan soda şişesinin molotofkokteyli olarak hazırlandığı ancak polise atılmadan mezara atıldığı tespit edildi.

Operasyon sırasında bazı annelerin sokakta bulunan çocuklarını alıp evine götürdüğü gözlendi. Bazı çocukların ise yanlarında getirdikleri oyuncak uzun namlulu silahlarla polisleri taklit ettiği görüldü.

Operasyonda asayiş polisleri vatandaşların kimliklerini alarak tek tek GBT sorgusu yaptı. 

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png