2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Futbol Takımımız, A Grubu'ndaki son maçında İzlanda'yı 1-0 mağlup etti. Kazakistan'ın da Letonya'yı deplasmanda 1-0 yenmesiyle eleme gruplarında "en iyi üçüncü" olan A Millilerimiz, Fransa'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na direkt gitme hakkı kazandı.

Torku Arena'da oynanan kritik karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Letonya ve Hollanda'dan gelen haberlerle ikinci yarıda "en iyi üçüncülük" için umutlanan A Millilerimiz, İzlanda kalesine yüklenmeye başladı. Ancak dakikalar 78. gösterdiğinde Türkiye 10 kişi kaldı.

A Millilerde ikinci yarıda oyuna giren Gökhan Töre, rakibine yaptığı müdahale sonrası kırmızı kart gördü ve Türkiye sahada 10 kişi kaldı. Eksik kalmasına rağmen ataklarını sürdüren Milliler, 89. dakikada Selçuk İnan'ın frikikten attığı gol ile 1-0 öne geçti.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Türkiye, İzlanda'yı 1-0 mağlup ederek "en iyi üçüncü" kontenjanından Fransa'daki finallere direkt katılma hakkını elde etti.