Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 71. yıl dönümünde çeşitli tören ve etkinliklerle anılacak. Yıldönümü nedeniyle birer mesaj yayınlayan devletin zirvesinin gündeminde yine açılımlar vardı. Cumhurbaşkanı Abdullah gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı orgeneral Başbuğ, mesajlarında, Atatürk'ün sadece hatırlanarak değil, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni daha ileri taşıyarak saygı gösterilmesi gerektiği kaydedildi.

ANITKABİR'DE TÖREN

Ankara'da ilk tören bugün Anıtkabir'de düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, protokole dahil devlet erkanının oluşturacağı kortej eşliğinde Aslanlı Yol'dan yürüyerek saat 09.05'te mozoleye çelenk koyacak. Gül ve beraberindekiler, Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak. Bayraklar, Büyük Önder Atatürk'ün 71 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat 09.05'ten itibaren güneşin batışına kadar yarıya indirilecek.

Atatürk fikirleri ile yolumuzu aydınlatıyor

Devletin zirvesi 10 kasım nedeniyle birer mesaj yayınladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yayınladığı mesajında, 'Atatürk'ün ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi ve insani değerlere verdiği önem, O'nu dünyanın saygın liderlerinden biri yapmıştı" denildi.

Başbakan Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün 71. ölüm yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, 'İstiklal mücadelemizin önderi, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, değerini ve güncelliğini hiçbir zaman kaybetmeyen temel felsefesini doğru ve bir bütün olarak yeniden anlamaya çalışmalıyız' dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da 'Ulusal birlik içinde, mutlu ve güvenli bir şekilde ulusumuzu geleceğin uygar dünyasına taşıyan Büyük Önderimizi, kalplerimizde bir hatıra gibi değil, düşüncelerimize yön veren canlı bir gerçek olarak yaşatıyoruz' dedi./yeni şafak