Kocaeli’nin Çayırova İlçesi’nde 10 gün önce evlendiği eşi tarafından dövülen 31 yaşındaki Gülten Coşkun, eşinin tuvalette olduğu bir sırada çarşafları birbirine bağlayarak evden kaçmak isterken 5’inci kat balkonundan sarktığı sırada 2’nci kat balkonuna düştü

İtfaiye tarafından yaralı olarak balkondan alınan Gülten Coşkun hastaneye kaldırıldı. 

Olay Çayırova Emek Mahallesi’nde dün saat 19.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, henüz 10 gün önce 27 yaşındaki Mehmet Akif Coşkun ile evlenen Gülten Coşkun evliliğinin ilk gününden itibaren dayak yemeye başladı. Eşi tarafından dövülen Gülten Coşkun, eşi tuvaletteyken çarşafları birbirine bağlayarak ip yapıp mutfağın bulunduğu 5’inci kat balkonundan inerek evden kaçmak istedi. Eşinin mutfak kapısını kilitlediğini fark eden Mehmet Arif Coşkun, kapıyı kırdı. Gülten Coşkun iple aceleyle inmeye çalışırken yaklaşık 8 metre yükseklikten 2’nci katta bulunan kullanılmayan balkona düştü. 

Feryatları duyan komşularının durumu polise bildirmesi üzerine polis ve itfaiye ekipleri akın etti. Polis ve itfaiye ekipleri kadının düştüğü yere itfaiye aracının sepetiyle çıktı. Sağlık ekipleri burada ona ilk müdehaleyi yaptıktan sonra Gülten Coşkun’u indirildi. Sürekli olarak "Beni kocam dövdü" diyen Gülten Coşkun hastaneye sevkedilirken, eşi Mehmet Akif Coşkun’un evden kaçtığı anlaşıldı. ekipler bir süre sonra onu yakalayarak gözaltına aldı. 

Hastanede tedavi altına alınan Gülten Coşkun’un iki ayağının kırıldığı belirlendi. Gülten Coşkun tıbbi müdehale ardından kendi isteğiyle babasının evine gönderildi. Yaşadıklarını korku içinde anlatan ve dayak izlerinden dolayı yüzünün görülmesini istemeyen Gülten Coşkun 10 günlük eşinin kendisine uyguladığı işkenceleri anlattı. Eşinin psikopat ruhlu birisi olduğunu anlatan Gülten Coşkun şunları söyledi:

"Görücü usulü ile fakat isteyerek evlendik. Onu seviyordum. Nişanlılık dönemimde iki kez beni dövdü. Beni kıskandığını söylüyordu. Evlenince belki düzelir sandım ama şiddet uygulaması daha da arttı. Evliliğin ilk 3 günü herşey gayet normaldi. 4. gün beni sadece iç çamaşırıyla bırakarak önce su şişeşiyle dövdü. Hırsını alamadı, masayı kırarak masa ayağıyla vurmaya başladı. Beni ve ailemi ölümle tehdit ediyordu. ’Kendini şu balkondan at yoksa ben atarım’ diyordu. Ondan kurulmam lazımdı. Mutfağın kapısını kilitledim. 2’nci kattaki balkona yorgan attım. Çarşafları dolayarak boruya bağladım. Kaçmak istediğimi anlayınca mutfak kapısını kırdı. Çok korktum, ’Üzerime gelme’ dedim geldi. Sonra ellerim kaydı beton zeminli balkona düştüm."

İki ayağı alçıya alınan kadın devletten kendisi gibi olan kadınların koruma altına alınmasını ve ölümle yüz yüze bırakılmamasını isterken, gözaltına alınan Mehmet Akif Coşkun ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.