SON Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Sivas Valisi Veysel Dalmaz, bu kararı, 10 gün önce rüyasında gördüğünü anlatırken, "Birkaç namerdi iyi biliyorum. Onlar ellerine kına yaksın" dedi


Valiler kararnamesi ile 3.5 yıldan bu yana görev yaptığı Sivas'tan alınarak merkez valiliğine atanan Vali Veysel Dalmaz, İl Özel İdare Salonu'nda bugün yapılan Sivas Hizmet Vakfı'nın olağan genel kurul toplantısına katıldı. Görevdan alınması nedeni ile moralinin bozuk olduğu gözlenen Vali Dalmaz, Sivas ve Sivas insanına en iyi biçimde hizmet etmeye çalıştığını belirterek şöyle konuştu:

"Burada elimizden geldiği kadar, kabiliyetimiz nispetinde Sivas insanına, kendi insanımız bilerek hizmet etmeye çalıştık. Hiçbir zaman ayrım gözetmedik. Boş zamanımız da geçmedi. Boş zamanımızı yine insanımızla birlikte yine onlarla mesai dışında olarak kimisiyle futbol oynamışımdır, kimisiyle sohbet etmiş, kimisiyle saz çalmışımdır. Hiçbir zaman kendi kültürüm dışında bir aktivite içinde bulunmadım. Yapılan işleri görmeyip, diline belli şeyleri dolayan bazılarını Allah'a havale ediyorum. Onlarla mahşerde hesaplaşacağız. Allah 1 kapıyı kapatır 1000 kapıyı açar, ona inancımız sonsuz ve ben bunu 10 gün önce rüyamda görmüştüm. Rüyamda `Seninle ilgili bir tasarrufumuz var seni merkeze aldık' dediler. `Hayırlısı olsun' dedim, aynı dualarımı da tekrar ettim. 10 gün sonra yurt dışındayken böyle bir haber aldım. Söylediğim hiçbir şey olmadı. Hükümetime kırgın değilim. Hükümet, benim hükümetim. Özellikle sayın başbakanımıza hükümetimize benim güvenim var. Sivas'tan da hiçbir sebepten rahatsızlığım olmadı. Özellikle yiğit ve mert insanlara benim canım feda demiştim ve yine aynı şeyi söylüyorum."

"ELLERİNE KINA YAKSINLAR"
Sivas dışında olsa bile bu kente ve insanlarına sevgisinin devam edeceğini anlatan Vali Veysel Dalmaz, "Bu kadar mert insanın içerisinde birkaç namerdi de iyi biliyorum, Onlar gitsin, ellerine kına yaksın. Başka da bir şey söylemiyorum. İsimlerle, insanlarla hiçbir şeyim yok. Bundan sonra yine ben insanımla kaynaşmaya devam edeceğim çarşıda, pazarda gördüğüm insanımla ki ben samimi olduğuma inanıyorum. Samimi olmasam karşımdaki insandan da bir samimiyet bulmam. Herkesle, her kesimle görüşerek konuşarak Sivas ilinden ayrılmayı düşünüyorum" diye konuştu.

Hiç kimseyle dargınlığı, kişisel davası olmadığını, ailesi, çocuklarıyla birlikte sürekli toplumun içinde olduklarını, çocuğunun Sivasspor'un başarısıyla övündüğünü anlatan Vali Dalmaz, birkaç gün sonra kentten ayrılacağını bildirirken şöyle dedi:

"Ankara'ya gideceğim. Ankara'da kiralık ev arayacağız. Benim kalacak yerim de, eşyam da yok. Ama alacağız. Ailemizin kısmi bir mağduriyeti belki olur. Ama açıkçası başım dik. Allah'a şükür hem bakanlık çevremizde hem siyasi çevrelerle güzel bir diyalogumuz var. Fakat birkaç kişinin şahsi gareziyle yapılan atamayı da açıkçası `Devlette kin ve garezle hareket olmaz' diye eleştiriyor, yapanları da Allah'a havale ediyorum. Ama bizde küsmek olmaz. Her yerde göreve rahatlıkla gideriz. Allah'a şükür önümüzde güzel ve büyük bir zaman var. Kimin ne zaman ne olacağı bilinmez. İnşallah Allah bize güzel hizmetleri nasip etsin. Eğer Sivas'a bir çivi çakmış isek bir güzellikte katkımız olmuş ise bundan memnun olurum. Alavere- dalavere ile çeşitli entrikalarla, siyaseti de kullanarak, buna rağmen burnu pislikten çıkmayan insanları da Allah'a haval ediyorum." (Vatan)