Türk hazırgiyim ve konfeksiyon sektörüne yenilikçi ve yaratıcı genç tasarımcılar kazandırmak amacıyla Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 6. Kez düzenlenen, “EİB Moda Tasarım Yarışması”nda 10 finalist belli oldu.

10 finalistin tamamı Güzel Sanatlar Fakültelerinde Moda ve Tasarım üzerine okuyor ya da yeni mezun olmuş isimlerden oluşuyor ve 10 tasarımcıdan 9"u bayan.

Rekor düzeyde başvurunun olduğu 6. EİB Moda Tasarım Yarışması için ön jüri finalistleri belirleyebilmek için 2 gün hummalı bir çalışma ortaya koydu. EİB Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş, genç tasarımcıların yarışmaya gösterdiği ilgiden ve yarışma için gönderilen tasarım dosyalarının hepsinin birbirinden güzel olmasından son derece mutlu olduklarını söyledi.

EİB Moda Tasarım Yarışması"nın her sene ciddi bir gelişim göstererek daha güzel bir çizgiye geldiğini belirten Sertbaş, “Bu yıl gençlerin yoğun olarak kullandıkları Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerini gençlere ulaşmak amacıyla kullandık. Bu nedenle yarışmaya başvuru için 850 kayıt yaptırıldı.

Bu kayıtların yarıdan fazlası dosya olarak geldi. Bayan giyim üzerine bu yılın ana teması olan Doğal Büyü"ye uygun tasarımlardan 10 tane finalisti belirlerken ciddi anlamda zorlandık. Özverili bir şekilde 2 gün boyunca finalistleri belirlemek için çalışan jüri üyelerimize çok teşekkür ediyoruz. 18 Mayıs 2011 tarihindeki final gecesinde genç tasarımcılarımız konuklara görsel bir şölen sunacak” dedi.

FİNAL GECESİ 18 MAYIS 2011"DE
Yarışmanın bu yıl EİB Moda Tasarım Yarışması'nın ana temasının ''Doğal Büyü'' olacağını dile getiren Sertbaş, doğal büyünün sembolü olarak tavus kuşunun renk bileşimini seçtiklerini, yarışmaya toplam 400 bin liralık bir bütçe ayırdıklarını, birinciye 10 bin, ikinciye 6 bin ve üçüncüye 4 bin lira ödül vereceklerini belirtti.

Sertbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Üretim ülkesi olmaktan tasarım ve pazarlama ülkesi olmaya geçmenin adımlarını atıyoruz. Bu yarışlarla gençlere bu yöne odaklanma imkanı sağlıyoruz. Yarışmamız, artık gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Her sene bir öncekinden daha güzel yarışma organize ediyoruz. Buradan derece almış gençlerimiz şu anda ülkenin en ünlü şirketleri içinde çalışıyor veya yurt dışından davet aldılar.''

EİB Moda Tasarım Yarışması Final Gecesi, 18 Mart 2011 Cuma gecesi Koreograf Uğurhan Akdeniz"in organizasyonunda Türkiye"nin tanınmış mankenleri, Sedef Avcı, Hande Subaşı, Özge Ulusoy, Didem Soydan, Bürde Aslan, Duygu Akdeniz, Beril Kayar, Fatma Yaman, Dolunay Ergin, Nergis Gemici, Pelin Süzen, Simge Ünal"ın görev alacağı bir defile ile gerçekleştirilecek.

EİB 6. Moda Tasarım Yarışması"nda finale şu isimler kaldı; Mevlie Cesur, Esen Ergin, Sercan Arıcı, Gözde Tekin, Mehlika Hilal Kırca, Aybüke Pak, Duygu Şenol, Duygu Eda Semercioğlu, Selin Bayraktaş ve Emir Kırmızı.