Demirel, Başbakan'ı evinde ağırlamasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da dün bazı tesislerin toplu açılış töreni ardından, çevre yolunu gezdikten sonra Ayşe-Ahmet Demirel çiftinin bahçeli evine konuk olmuştu. Demirel ailesi, Başbakan Erdoğan'ın ziyaretlerini değerlendirdi.

Ayşe Demirel, Başbakan'ın yeni yapılan yolda incelemelerde bulunduğunu gördükten sonra eşiyle birlikte yola çıktıklarını ve onu evlerine davet ettiklerini söyledi. Başbakan'ın, davetlerine icabet ettiğini anlatan Demirel, "Bizi kırmadı, yanındaki bakanlarla evimize geldi. Geleceğini önceden bilseydim ona Güneydoğu'nun misafirperverliğini en güzel şekilde gösterir, yemek yapar, bölgenin huzuru için bir kurban keserdim." dedi.

"MEKKE'DE GÖRDÜM KONUŞAMADIM, EVİMDE AĞIRLAMAK NASİP OLDU"

Bugüne kadar eşiyle 3 kez hac ibadetini yerine getirdiğini anlatan Ayşe Demirel, Başbakan Erdoğan'ı Mekke'de gördüğünü, ancak konuşamadığını söyledi. Demirel, "Orada görüşemedim ama evimde ağırlamak nasip oldu." dedi.

Demirel, Erdoğan'a, Diyarbakır'ın mehir çorbasını ikram ettiğini belirterek, Başbakan'ın çorbanın tarifini kendisine sorduğunu dile getirdi. Başbakan Erdoğan'ın, kendisine kaç çocuğu olduğunu sorduğunu anlatan Ayşe Demirel, "10 çocuğum var deyince gözlerinin içi güldü. Çok sevindi. Eşime, 'bu çocukları Ayşe Hanım'ın meriyetidir, o yetiştirmiş' diye takıldı." diye konuştu. Başbakan'ın çok cana yakın olduğunu anlatan Demirel, Başbakan'ın kendisi için dua etmesini istediğini kaydetti.

Ahmet Demirel ise iki oğlunun işsiz olduğunu, evinde ağırladıkları Başbakan'a saygılarından dolayı söyleyemediklerini belirterek, "Evimizin, köy merasında olduğundan tapusunun olmadığını anlattım. Yeni yapılan yoldan dolayı evimizin yıktırılmaması için ricada bulundum. Gerekli yerlere talimat vereceğini söyledi. Başbakan'ın çok samimi bir insan olduğunu gördüm." diye konuştu.

EVİN ÇOCUKLARI KÖPEKLERİN İSİMLERİNİ TÜRKÇE VE KÜRTÇE OLARAK DEĞİŞTİRDİ

Demirel ailesinin çocukları, besledikleri iki Sibirya kurdunun isimlerini Başbakan Erdoğan'ın ''İngilizce yerine Türkçe ya da Kürtçe isim koysaydınız bari" serzenişinden sonra değiştirdi. Demirel ailesinin gençleri Maks olan köpeğin ismini 'Duman', Gloria olan köpeğin ismini ise 'Dilan' olarak değiştirdiklerini söyledi.