29 Mart yerel seçimlerinde Bingöl'den bağımsız belediye başkan adayı olan, ve renkli görüntüsü ile ilgi odağı haline gelen ve 10 bin kişinin katıldığı mitinge eşek sırtında giden Bağ-kur emeklisi Zeki Börükoçin, sandıktan kendisine sadece 76 oy çıkanca isyan etti.

Bingöl Belediye Başkanlığı için seçimlere bağımsız aday olarak giren Bağ-Kur emeklisi Zeki Börükoçin, sempatik tavırları, ilginç seçim çalışmalarıyla dikkat çekmeyi başardı ancak, sandıktan kendisine beklediği 30 bin yerine 76 oy çıkınca hayal kırıklığı yaşadı. Hayal kırıklığını anlatan Bağ-Kur emeklisi Zeki Börükoçin, siyasi partililerin oyununa geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Seçime hazırlanırken maddi olarak bir sorun yaşamamak için kendime ait bir dairemi 100 bin TL'ye sattım. Bu seçime girerken memleketin sorunlarını gündeme taşıdım, farklı bir yaklaşımla seçim çalışmalarımı yürüttüm. İlk olarak at sırtında şehir turu yapmak istedim, başarısız oldum. Atın hırçınlaşmasından dolayı atla şehir turu yapamadım. Aynı gün büyük bir kalabalık oluştu. Beni seven ve bana destek vermeye gelen 10 binden fazla insan sevgi gösterisinde bulundu. Daha sonra şehir merkezindeki yollarımız çukurlu olduğundan miting alanına eşekle gitme kararı aldım. Düzenlediğim mitinge ise yaklaşık 30 binden fazla bir katılım gerçekleşti. Bana göre seçimin galibi ben olmalıydım. Dürüst bir şekilde vatandaşlara yaklaştım. Yalanım, dolanım yoktu."

"MUHTARLAR BİLE BENDEN FAZLA OY ALDI"

Seçim günü sandıklar açıldığında hiç beklemediği bir tabloyla karşılaştığını söyleyen bağımsız aday Börükoçin, "Seçimi benim kazanmam gerekirken, rakip parti olan AKP ve Saadet Partililer bana komplo kurdular. Seçim öncesi bütün siyasi partiler benim yanımda yer alırken, seçime bir gün kala partililerin bana kurduğu komplonun kurbanı oldum. Beni resmen iktidar partisine sattılar. AKP seçime bir gün kala kurduğu tezgahla seçimi kazanmayı başardı. Ne olduysa bir gecede oldu ve bitti. Ben kesinlikle 76 oy almayı hak etmedim. Bir muhtar bile benden fazla oy aldı"dedi. Eşek sırtında gittiği mitingine katılan Bingöl'lülere de seslenen Zeki Börükoçin, isyanını şöyle dile getirdi:

"BANA OY VERMEYECEKTİNİZ, NEDEN ARKAMDAN GELDİNİZ"

"Madem bana oy vermeyecektiniz neden arkamdan geldiniz. Utanın, utanın, miting alanında bana Allah için oy verenler el kaldırsın dediğimde hepiniz el kaldırmadınız mı? Yazıklar olsun size. Bakın ben her şeyimi sattım, bu seçim için üstümdeki elbiseden başka bir şey kalmadı. Ama ben bu seçimi yine kazandım. Neden biliyor musunuz. Onurum ve şerefimle kazandım, dimdik ayaktayım. Allah sizin gibi lokmacıları ıslah etsin ne diyeyim."

EŞEK SIRTINDA MİTİNGE GİTTİ, 10 BİN KİŞİYE HİTAP ETTİ

Bingöl'de Bağ-Kur emeklisi, evli ve 6 çocuk babası olan Zeki Börükoçin, seçim çalışmalarını yürütmek için kendisine ait bir dairesini 100 bin TL'ye satmış, toplam 140 bin TL bütçe ile seçimlere hazırlanmıştı. Börükoçin, seçim çalışmalarında ilk olarak at üzerinde seçim turu yapmayı planlamış ancak, atın ürkmesi sonucu bu kez düzenlediği mitinge eşek sırtında gitmişti. 10 binden fazla kişiye mitingte hitap eden Börükoçin, ilginç tavırları ile seçmenlerin ve medyanın ilgi odağı haline gelmişti.


HÜRRİYET