12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde oy kullanacak seçmenler için AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, uyarılarda bulundu.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınavına girecek olan öğrencilere başarı dileyerek, "Allah öğrencilerimizi muvafakat etsin" dedi.

Yusuf Eğilmez, "Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 18 Mart 2011 tarihinde askıya çıkarılan seçmen listeleri, 31 Mart günü saat 17.00'de askıdan indirilecek. Bu süre zarfında seçmenlerin oy kullanıp kullanamayacaklarını kontrol etmesi gerekiyor." uyarısında bulundu.

Eğilmez, Şanlıurfa'da 10 bin seçmen kütüğünde kaydının olmadığına dikkat çekerek, "Şanlıurfa'da 10 bin dolayında vatandaşın YSK'da kaydı bulunmuyor. Seçmen niteliğine sahip olduğu halde, muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayanlar, başka bir yere taşınanlar, kimlik bilgilerinde yanlışlık olanlar bu sürede gerekli değişiklikleri yapabilirler. Oy kullanmak anayasal bir hak. YSK'da kaydı bulunmayan seçmenlerin seçim günü oy kullanabilmeleri için bu süre zarfında Yüksek Seçim Kurulu'na başvurmaları gerekiyor. Tüm Şanlıurfalıların bu konuda hassas davranacaklarına inanıyorum." şeklinde konuştu.