ŞIRNAK’ın Cizre ilçesinde dün bir arkadaşı ile yürürken uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Ak Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar’ın kardeşi Ramazan Dindar, Cizre İlçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şırnak’n Cizre ilçesi Yeniçarşı Caddesi’nde dün arkadaşı Diyar Tanrıverdi ile yürürken 2 kişinin silahlı saldırısına uğrayarak ağır yaralanan ve Diyarbakır’a helikopterle kaldırılırken yolda yaşamını yitiren Ak Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar’ın kardeşi Ramazan Dindar, bugün Cizre’de toprağa verildi.

Diyarbakır’dan cenazesi ambulansla getirilen Ramazan Dindar için Cizre Ulu Camii’nde cenaze namazı kılındı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ve yetkililer ile birlikte yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninden sonra, Ramazan Dindar’ın cenazesi Cizre Asri mezarlıkta toprağa verildi. Dindar’ın toprağa verilmesi sırasında yakınlarının Kürtçe ağıtlar yaktı.

Umre ziyaretinde olduğu için milletvekili Emin Dindar’ın katılamadığı cenaze töreninden sonra taziyeler Ulu Caminde kabul edilirken, Milvetvekili Dindar’ın bugün öğlen saatlerinde Cizre İlçesinde olması bekleniyor. Batman’da bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de taziye ziyaretine katılmak için Şırnak’a hareket ettiği belirtildi.

Cizre ilçesinde yaşanan evli ve 5 çocuk babası Ramazan Dindar’ın burada milletvekili olan ağabeyine danışmanlık yaptığı ve ilçedeki seçmen ile ağabeyi arasında iletişimi sağladığı öğrenildi. Olay ile ilgili soruşturma sürerken, konu ile ilgili resmi makamların açıklama yapması bekleniyor.