İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada ilk olarak sanıkların kimlik tespitleri yapıldı. Aylin Duruoğlu, gazeteci olduğunu, söyledi. Kimlik tespitlerinin ardından duruşmaya 13.00'e kadar ara verildi.

İSTENEN CEZALAR

İddianamede, sanıklar Fatih Aydın, Cemal Bozkurt, Özgür Dinçer ve İbrahim Şimşek hakkında, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ile "kasten öldürmek" suçlarından ikişer kez "ağırlaştırılmış müebbet" diğer suçlardan da 9 ay ile 300 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor. Sanıklar Mehmet Yeşiltepe, Ergin Öncü, Abdülselam Sultan, Muhammet Çetin, Süleyman Gürkan Anıl, Mustafa Aşula, Nail Arıkan, Necdet Öztürk, Sevim Öztürk, Melek Seven, Ceren Sütlaş ve Metin Akdemir hakkında da 7.5 ile 36 yıl arasında değişen hapis cezalarının istendiği iddianamede, sanıklardan Vatan Gazetesi internet sitesi yayın yönetmeni Aylin Duruoğlu"nun "örgüt üyeliği" suçundan 7.5 ile 15 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

GAZETECİLER AYLİN DURUOĞLU DESTEK İÇİN ADLİYEDE

Vatan Gazetesi yöneticileri ile yazarları, Bostancı'da Devrimci Karargah Örgütü'nün başı Orhan Yılmazkaya'nın ölü ele geçirildiği, bir emniyet amirinin şehit, bir vatandaşın yaşamını yitirdiği operasyon sonrası “örgüt üyesi olduğu” gerekçesi ile tutuklanan gazetenin internet sitesi yayın müdürü Aylin Duruoğlu'na destek verdi. Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Güngör Mengi, Genel Yayın Müdürü İsmail Yuvacan, Genel Yayın Müdür Yardımcısı Atilla Güner, Yazıişleri Müdürü Tayfun Hopalı, yazarlar Ruhat Mengi, Necati Doğru, Zülfü Livaneli, Reha Muhtar, bugün, Aylin Duruoğlu'nun duruşması için cezaevinden getirildiği Beşiktaş'daki İstanbul Adliyesi'nde hazır bulundu. Vatan'ın yöneticileri ile yazarları adliyenin bahçesinde Aylin Duruoğlu'nu bekledi.

Reha Muhtar, “Etkilemek değil amacımız. Ama bu insani bir duruş, dostça bir yaklaşım. Arkadaşça bir birliktelik bu. Bir arkadaşlık dayanışması, insani dayanışma. Bizim duygularımızın, bizim masum olduğuna inancımız hakimler tarafından da o inanç paylaşılabilsin ve arkadaşımız tahliye olsun. Umudumuz bu. Elbetteki olayları bilmiyoruz. İçeriğini bilemeyiz. Ama benim kalbimden geçen onun masumiyetime inanmam. Mahkemenin de aynen düşüneceğini ummak istiyorum. Hepsi bu” dedi.

Aylin Duruoğlu duruşmaya alınırken yönetici ile yazarlar “Aylin biz buradayız, biz yanındayız” diye seslendiler. Gazetenin yönetici ve yazarları daha sonra duruşmayı izlemek için salona girdiler. DHA