Yaklaşık yarım asırdır fidan üreterek ekmeklerini kazanan ve Orman Teşkilatında "Erozyon Avcısı Yeşil Melekler" olarak da adlandırılan 8 bayan fidanları adete çocukları gibi görüyor.

“FİDANLAR DA ÇOCUKLAR GİBİ İLGİ İSTER”

Yıl boyunca yetiştirdikleri fidanların Ege Bölgesi"nde binlerce dekar alanın ağaçlandırıldığını belirten fidanlıkta çalışan bayanlar, fidanların da çocuklar gibi ilgi istediğini ve her yıl yaklaşık 1.5 milyonu fidanı çocuk yetiştirir gibi yetiştirdiklerini söyledi. Fidanlıkta 25 ayrı çeşitte orman fidanı yetiştiren "Erozyon Avcısı Yeşil Melekler" en çok fıstık çamı ve kızıl çam fidanı yetiştirdiklerini belirttiler. Her tohum fidana dönüşünceye kadar bir çok işlemden geçtiğini ve bu işi bir sabır ve sevgi işi olduğunu kaydeden fidan üreticisi bayanlardan Saime Yıldız, “Bizim gözümüzde fidanlar da çocuk gibidir. Bakım ister ilgi ve alaka ister. Bu ilgi ve alakayı da en iyi hanımlar gösterdiği için, fidanlıkta daha çok bayanlar çalışıyor. Burada 8 bayan arkadaşız. Her birimiz yıllık yaklaşık 200 bin fidana adeta annelik yapıyoruz” dedi.

“BİZİ EN ÇOK ORMAN YANGINLARI ÜZÜYOR”

Ağaç dikmenin hem kutsal hem de çok güzel bir iş olduğunu bu nedenle işlerini severek yaptıklarını kaydeden Saime Yıldız, “Gelişen teknoloji ile birlikte bir çok şeyin telafisinin mümkün olduğu günümüzde, bozulan çevre ve yok olup giden topraklarımızın telafisi çok zor. Bu ancak ağaç dikerek ve mevcut ağaçları koruyarak mümkün. Her yıl yetiştirdiğimiz fidanlar toprakla buluşunca çok seviniyoruz. Ancak insanların dikkatsizliği yüzünde yetişmiş binlere ağacın yandığını görmek bizi çok üzüyor” diyerek vatandaşların çevreye ve ormana karşı duyarlı olmalarını istediler./iha