Türkiye'de ise bu günün 1975 yılından beri kutlanmakta olduğuna işaret eden Yorgalı, vatandaşları bu günde fidan dikmeye davet etti.
21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan Çevre ve Orman İl Müdürü Veli Yorgalı, dünyanın küresel ısınma nedeniyle iklim değişiklikleri ve çölleşme gibi çevresel tehditlere karşı çok hassa bir duruma geldiğini söyledi. Bu tehdidin etkilerinin Türkiye'de daha fazla yaşanmaya başladığına işaret eden Yorgalı; küresel ısınma ve çölleşmeye karşı en basit ve en etkin mücadele yönteminin dünyayı yeşil alan haline getirmek olduğunu savundu. Bunun da ancak fidan dikmek, ormanlık alanları ve ağaç sayısını artırmakla sağlanabileceğini belirten Yorgalı, “Doğal dengenin sürekliliğini sağlamasında ormanlar tükenmeyen bir dinamiğe sahip ve insanoğlu için vazgeçilmez bir kaynak. Dünyamız endüstriye yönelik bir çağ yaşıyor. Ülkemizde bu süreç içersindeki yerini almış durumda. Ancak endüstriye önem verirken, doğal kaynakların korunması da sağlanmalı, endüstri ile doğa ilişkisi dengede tutulmalı. Son zamanlarda devler-millet ihtilafına son verecek ve orman varlığımızı artıracak çeşitli çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalarda amaç, daha etkili koruma, daha fazla ağaçlandırma ve daha çok ekonomik fayda sağlamak. Daha ilmi ve teknik ormancılığı sağladığımız takdirde gelecek nesillere bırakacağımız 'Yeşil Türkiye' mutluluk kaynağımız olacak” dedi.
Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında her yıl Aydın'da “Ağaç Bayramı” kutlamalarının da gerçekleştirildiği hatırlatan Veli Yorgalı, il genelindeki ormanlık ağaç miktarının 315 bin 132 hektarlık alana denk gelen yüzde 39'luk bir orana sahip olduğu bilgisini verdi. Çevre ve Orman Bakanlığı birimleri tarafından bugüne kadar 81 bin 464 hektarda ağaçlandırma çalışmaları yapıldığına işaret eden Yorgalı, sadece 7 bin 21 hektarlık alanın 2007 yılı içerisinde ağaçlandırıldığını açıkladı. Çalışmalar sırasında 1 milyon 322 bin adet fidanın toprakla buluştuğunu kaydeden Yorgalı, Ayrıca İl Özel İdaresi, 33 bin kestane, 30 bin fıstıkçamı, 12 bin ceviz fidanı olmak üzere toplam 75 bin adet fidanı köylülerimize dağıtımını sağladı. Ağaçlandırma Seferberliği Eylem Planı çerçevesinde ilimizde 2008-2012 yılları arasında 25 bin 100 hektar alan daha ağaçlandırılacak olup, 2008 yılı içerisinde 4 bin 400 hektar alana 1 milyon 450 bin fidan dilecek. Bu yıl ülkemizdeki 21 Mart Dünya Ormancılık Günü kutlamaları Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımıyla 29 Mart 2008 Cumartesi günü ilimiz Yenipazar ilçesine bağlı Karacaören Köyü'nde yapılacak” diye konuştu.