Galatasaray"ın patronunun sahibi olduğu Polat Turizm ve Otelcilik adına verilen toplam 328 bin Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan"ın şirketi Medya Yayıncılık adına verilen toplam 850 bin liralık faturalar muhalefeti ayağa kaldırdı. İki yönetici ise “Bizim alnımız açık” diyerek kendilerini savundu.

Cim-Bom"da şimdi de fatura krizi patlak verdi. Son dönemde sportif alanda alınan kötü sonuçların ardından muhafelet Başkan Polat ve yönetime karşı sesini yükseltip, erken seçim isterken, Faaliyet raporunun 52. sayfasında yer alan fatura bilgileri camiaya bomba gibi düştü. Faturaların toplam rakamı 1 milyon 200 bin lira.

HER İKİ YÖNETİCİDEN 3"ER FATURA

Sportif AŞ"ye kesilen faturaların 3"ü Adnan Polat"ın sahibi olduğu Polat Turizm Otelcilik Ticaret ve Sanayi AŞ"ye ait. 31 Mayıs 2009"da 104.966 TL, 30 Kasım 2010"da 144.761 TL, 31 Mayıs 2010"da 78 in 879 TL"lik üç faturanın toplamı 328.606 TL. Yiğit Şardan"a ait olan MG Medya Yayıncılık ve Güzel Sanatlar Reklamcılık"ın da 3 faturası bulunuyor.

HİZMET YÖNETİM DIŞINDAN ALINIR

31 Mayıs 2010"daki fatura 610.352 TL., 30 Kasım 2010"daki iki fatura da 239.077 ve 749 TL. Bu 6 faturanın toplamı ise 1 milyon 200 bin lirayı buluyor. Muhalefet, “Kulüp elbette bazı hizmetler alacak. Ancak etik gereği bunlar yönetim dışındaki isimlerden olmalı” diye tepki gösterirken, Polat ile Şardan “Bizim alnımız açık” diye konuştular.

Süren: Başkan kulübe fatura kesemez

Galatasaray eski başkanlarından Faruk Süren, bir yöneticinin kendi kulübüne fatura kesmesinin yanlış olduğunu belirterek, “Etik bir davranış değil. Kulüp başkanı ve yöneticinin aktif görevdeyken kulübe fatura kesmesi hoş olmaz. Böyle bir şeyi niye yaptıklarını anlamış değilim. Galatasaray"da zaman zaman camia içinden iş yapılan arkadaşlar olmuştur bunu anlayışla karşılayabilirim ama hiçbir zaman bir yönetici hele hele başkan iş yapıp da karşılığında kulübe fatura kesmemiştir. Bunu doğru bulmuyorum” diye konuştu.

Cansun: İçeriğini araştırmak lazım

Eski Başkan Mehmet Cansun, “Kulübün menfaatine bir durum varsa sakınca yoktur. Şardan"ın kestiği faturalar karşılığında verdiği hizmetin Galatasaray"a fayda sağladığını duydum. Polat"ın da verdiği hizmet faydalı olduysa anlayışla karşılamak lazım. Ama yine de bir irdelemek gerekir” ifadesini kullandı.
Alemci futbolcuları açıklayın

Eski yönetici Gökşen, “Kol paramparça, yen diye bir şey kalmadı. Bari kulübün parasının boşa gitmesine sebep olan isimleri de söyleyin” dedi.

Galatasaray Yönetimi"nin yayımladığı Mali Tablo Kitapçığı"nın 40 ve 41. sayfalarında yer alan “Aldığımız futbolcuların alemci ve gece hayatına düşkün olmaları sebebiyle paralarımız boşa gitti. Gereksiz yere futbolcu ve menajerlere para harcadık” ifadesine tepkiler sürüyor. Eski yöneticilerden Fatih Gökşen de Radyospor"a yaptığı açıklamada bunun bir skandal olduğunu belirterek şunları söyledi: “Her gün bir skandal. Artık kol kırılır yen içerisinde kalır durumu yok. Kol paramparça, yen falan da yok ortada. Böyle bir açıklamayı amatör kümelerde, mahalli takımların idarecileri bile hazırlamaz. Sadece bu ifade bile başkanlığı bırakmak için yeter ve artar. Galatasaray, bir yılda 129 milyon zarar etmiştir. G.Saray"a bunu yapmaya kimsenin hakkı ve gücü olmaması gerekir. Eskiden insanlar 10-15 milyon harcadıklarında ibra edilecek miyim korkusu yaşıyordu; şimdi 129 milyon harcanmış, hâla kalmak istiyor. Gözümüzün önünde birileri kulübümüzü bitiriyor. Hal böyleyken ibra edilmemesi de doğaldır, seçim için imza toplamak da” dedi.

star