Taskovki, Aydın'a bağlı Tepecik Belediyesi tarafından düzenlenen ''1. Tepecik Beldesi Kültür ve Turizm Buluşması''nda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Makedonya arasındaki ikili ilişkilerin çok iyi bir yerde olduğunu, tüm alanlarda ciddi bir işbirliği bulunduğunu söyledi.
Büyükelçilik olarak iki ülkeyi daha da yakınlaştırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayan Taskovski, önümüzdeki 10 gün içinde Türkiye'den iki şirketle Makedonya'da yatırım anlaşmalarının imzalanacağını belirtti.
Makedonya'nın son yıllarda ciddi bir şekilde turizme yönelik yatırımlar yaptığını dile getiren Taskovski, şunları kaydetti:
''Bu yatırımlar turizm rakamlarını yükseltebilmek ve daha fazla turist çekebilmek için. Makedonya Cumhuriyeti turizmi geliştirmek amacıyla başbakanlık bünyesinde yeni bir ajans kurdu. Bu ajans Makedonya turizmini geliştirmek amacıyla faaliyetlerde bulunuyor. Makedonya Cumhuriyeti turizm şirketlerine özel teşvikler uygulamaktadır. Hükümetimizin bu çalışmalar sonucunda, Makedonya'da 2011 yılında, 2010 yılına göre turist sayısı yüzde 70 arttı.''
Tepecik Belediye Başkanı Tuncay Olgun da birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Türkiye ve Makedonya topraklarındaki tarihi ve doğal güzelliklerin tüm ülkeler tarafından görülmeye değer olduğunu kaydetti.