Nazilli Kapalı Spor Salonu"nda yapılan şenlikleri Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sezai Selçuk, Nazilli İŞKUR Müdürü Şahin Altınkurt, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Karakaşlı, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Tayfun Özkan ile ilçede bulunan okul müdürleri öğrenci velileri ve çok sayıda davetli izledi.
Şenliklerin açılışında konuşan Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Karakaşlı, “Nazilli Halk Eğitim Merkezi olarak eğitim ve öğretimin yanında sosyal ve kültürel amaçlı çalışmalara da önem veriyoruz. Bunun için bünyemizde bulunan Ayşen Savaş Kırtıklı, Zeliha Çöllüoğlu ve Kayhan Karasarıkoğlu Halk oyunları öğretmenlerimiz oluşturdukları 22 ekibi yıl boyunca çalıştırarak eğittiler. Bu gün burada en güzel oyunlarını sizlere sunacaklar. Biz bu dönem 1. Halk Oyunları Şenliklerimizi yapıyoruz. Aldığımız karar doğrultusunda bunu geleneksel hale getirip daha fazla ve çeşitli guruplarla sizlere sunacağız. Bünyemizde bulunan Halk Oyunları Ekiplerimiz ülke genelinde yapılan yarışmalara da katılarak Aydın ilimize ve Nazilli'ye önemli dereceler ve madalyalar kazandırmışlardır. Bizim şu andaki tek hedefimiz Aydın ilimize ve Nazilli'ye Türkiye şampiyonluğu kazandırmaktır. Bunu da başaracak güçteyiz. Bizim bünyemizde üç nesil yani çocuklar, orta yaş gurubu ve büyükler olmak üzere ekiplerimiz bulunmaktadır” dedi.
Nazilli Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan 22 guruptan oluşan Halk Oyunları ekipleri yaklaşık 3 saat süren şenlikte tüm hünerlerini sergiledi. Halk Oyunları gösterilerinin yanı sıra yapılan Skeç gösterisi ile Horon ve Kolbastı şovları ilgi çekerken programın sonunda çıkan Aşıkla Maşuk gösterisi de davetlilerin ayakta alkışladıkları gösteriler arasında yerini aldı.