Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Derecik bölgesinde askeri birliğe PKK’lı teröristlerin düzenlediği havan saldırısında şehit olan 21 yaşındaki topçu onbaşı Sinan Dündar, memleketi Tokat’ın Zile İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Babasının şehit olduğu gün birinci doğum günü olan Ömer Dündar, cenaze evin önünden geçerken el salladı, babaannesinin kucağında törene katıldı.

Sinan Dündar’ın cenazesi Türk Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçak ile Tokat Havaalanı’na getirildi. Yakınları ve ailesi tarafından karşılanan şehidin cenazesi, ambulansa konularak Zile’ye götürüldü. Askerliğinin bitmesine 4 ay kala şehit olan Sinan Dündar’ın cenazesi, Çay Mahallesi’nde bulunan dedesi Musa Dündar’ın evinin önüne getirilerek, yakınlarından helallik alındı. Şehidin babası Musa Dündar, annesi Zeynep ve eşi Dilek Dündar ile yakınları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Kısa süreli baygınlık geçiren annesi ve yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti.

BABASINA PENCEREDEN EL SALLADI

Sinan Dündar’ın şehit olduğu gün 1 yaşına giren oğlu Ömer Dündar, evlerinin penceresinden babasının tabutuna bakarak el salladı. Bu sırada duygusal anlar yaşandı. Minik Ömer, daha sonra babaannesi Zeynep Dündar’ın kucağında tören alınana götürüldü. Törende görevli askeri personel küçük çocukla yakından ilgilendi. Acılı aileyi Tokat Valisi Şerif Yılmaz teselli etmeye çalıştı. Şehidin cenazesi buradan ambulansa konularak cenaze namazının kılınacağı Ulu Cami’ye götürüldü.

CENAZEYE 5 BİN KİŞİ KATILDI

Şehit Sinan Dündar’ın cenaze namazına Tokat Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyit Aslan, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Tokat Jandarma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, ilçe kaymakamları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından şehit Dündan’ın cenazesi omuzlara alınarak törenin yapılacağı Zile Kaymakamlığı önüne getirildi. Cenaze törenine katılan yaklaşık 5 bin kişi, terör örgütü PKK’yı sloganlarla tepki gösterdi. Tören sırasında şehidin eşi Zeynep Dündar’ın gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Kaymakamlık önünde düzenlenen törenin ardından Şehit Topçu Onbaşı Sinan Dündar’ın cenazesi ilçede bulunan Asri Mezarlığı’nda gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenazenin defnedilmesinin ardından Şehit Sinan Dündar’ın tabutuna sarılı bayrak Tokat Valisi Şerif Yılmaz tarafından babası Musa Dündar’a verildi. Ayrıca Tokat Jandarma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara da şehidin eşi Dilek Dündar’a Türk bayrağı ve eşinin fotoğrafını verdi. (DHA)