Helikopter desteğiyle düzenlenen operasyonda bölücü terör örgütünün (BTÖ) finans kaynağına büyük darbe vurularak, 1 ton 330 kilogram esrar ele geçirildi.

Operasyona ilişkin bir açıklama yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından alınan istihbari çalışmalar neticesinde Lice ilçesi Ortaç köyü bölgesinde bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarının işbirlikçiler ile irtibatını kesmek ve bölgedeki terör örgütünün finans kaynağı olan uyuşturucu maddelerini ele geçirmek maksadıyla Jandarma Özel Harekat Timi ve Jandarma Asayiş Komando Timleri'nin katılımı ve Skorsky ile taarruz helikopterlerinin desteğiyle operasyon icra edildiğini söyledi. Vali Toprak, operasyon bölgesinde Skorsky helikopterlerle havadan, Jandarma Özel Harekat Timleri ve zırhlı araçlarla karadan emniyet tedbirleri alınmasına müteakip Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından Narkotik Köpek Timi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Timleri'nin katılımıyla kanuni gerekler yerine getirilerek arazide 10 ayrı yerde yapılan aramalar sonucunda 1 ton 50 kilogram toz esrar ile 280 kilogram kubar esrar olmak üzere toplam 1 ton 330 kilogram esrar maddesi ele geçirildiğini kaydetti.

Vali Toprak, terör örgütünün önemli finans kaynağının çökertildiğini belirttiği açıklamasında, "Toz haline getirilmiş uyuşturucular arazide plastik bidonlar veya sera naylonlarına sarılı vaziyette bulunmuştur. Aramalarda jandarma narkotik köpekleri zula tabir edilen yerlerde saklanan uyuşturucu maddelerin bulunmasında önemli rol oynamıştır. Bu vesileyle bölücü terör örgütünün önemli finans kaynağı çökertilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Ele geçirilen uyuşturucu maddenin piyasa değerinin 3 milyon 290 bin lira olduğu ve olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen 1 şahsın gözaltına alındığı bildirildi. Olayla bağlantısı tespit edilen 2 şahsın yakalanması için ise çalışmaların devam ettiği kaydedildi.