Seydiler Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Şahin, işletecek talipli olması halinde, oteli sembolik rakam olarak 1 TL"ye satabileceklerini veya kiraya verebileceklerini söyledi.

Seydiler"de, 1994 yılında ANAP'lı Belediye Başkanı döneminde yapımına başlanan otel inşaatı 1999 yılında tamamlandı. 3 milyon liraya mal olan otel, 2000 yılında özel bir turizm şirketi tarafından ancak 6 ay işletilebildi. Otelde 49 normal oda, 2 süit olmak üzere 102 yatak bulunuyor. Yarı olimpik yüzme havuzuna da sahip olan otelde sauna, Türk hamamı, toplantı salonu, restoran gibi kullanım alanları da yer alıyor.

Ancak Akdeniz bölgesi iklimine göre yapıldığı için ısınma sorunu ortaya çıkan otelin yıllardır belediyenin sırtında bir kambur olarak durduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Şahin, oteli devretmek için birçok kamu ve özel kuruluşla görüştüklerini ancak bir sonuç alamadıklarını kaydetti. Turizm bölgesi olmadığı halde böyle bir otel yapılmasına anlam veremediğini kaydeden Başkan Şahin, “Turizm firmalarıyla yaptığım görüşmelerde çok komik sonuçlar ortaya çıktı. Turizmciler, dünyanın hiçbir yerinde iki yolun ortasına otel yapılamayacağını söyledi. Otelin bir yanından Kastamonu"yu İnebolu"ya bağlayan transit yol, diğer yanından ise ilçenin girişinin olduğu yol geçiyor” dedi.

Başkan Şahin, “Bu konu giderek kronikleşiyor, ağırlaşıyor. Seydiler"e katkı sağlayacaksa biz bu oteli 1 TL"ye kiralarız veya satarız. Alıcı olursa belediye meclisine taşırız. Milli serveti, gözümüzün önünde eriyen bir kanser hastası gibi görüyoruz. Çaresiziz. Milli serveti kaderine terk etmişiz” diye konuştu. DHA