Seyhan Baraj Gölü üzerinde bulunan Gençlik Köprüsü yakınlarında meydana geldi. Erhan Gülsoy, arkadaşları Selim Bay, İlkay Tokgeze ve İnanç Tokgeze ile birlikte baraj gölü kıyısına geldi. Erhan Gülsoy, serinlemek için arkadaşlarıyla birlikte göle girdi. Gölde yüzen Erhan Gülsoy, bir süre nefessiz kalarak gölün alt kısmına çöktü sonra gözden kayboldu. Gülsoy'un arkadaşları bunun üzerine 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen sualtı polisi, Can-Kur ekipleriyle birlikte gölde hemen arama çalışmalarına başladı.

Arama çalışmalar devam ederken Selim Bay, İlkay Tokgeze ve İnanç Tokgeze köprü üzerinde bir an önce arkadaşlarının kurtarılmasını bekledi. Su altı ekipleri uzun süre gölde Erhan Gülsoy'u aradı. Uzun aramalara rağmen gence ulaşılamadı.

Gülsoy'un arkadaşlarının gösterdiği noktada polis yeniden arama çalışmalarına başladı. Yaklaşık bir saatlik aramanın sonunda Gülsoy'a ulaşılabildi. Sualtı ekibinin cansız şekilde sudan çıkarttığı gence sağlık ekipleri hemen müdahale etti. Sağlık ekipleri, genci hayata döndürebilmek için uzun süre kalp masajı yaptı. Yaklaşık 15 dakika sonra Gülsoy'un kalbi yeniden atmaya başladı. Bunun üzerine genç hemen ambulansa alındı. Yeniden kalbi duran gence sağlık ekipleri ambulansın içinde de kalp masajı yapmaya devam etti. Ölüm kalım mücadelesi veren genç, hemen olay yerinin yakınında bulunan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan gencin hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.