“İrtica ile Mücadele Eylem Planı” soruşturmasını yürüten savcılar iddianameyi tamamladı. 1.100 sayfalık iddianamenin “bir numaralı” sanığı İSTEK Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan. Belgedeki imzası tartışma konusu olan Albay Dursun

Çiçek ise iddianamede iki numaralı sanık olarak geçiyor


Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet savcıları Ercan Şafak, Murat Yönder, Zekeriya Öz ve Fikret Seçen tarafından “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin"e teslim edildi. Soruşturmaya konu olan belgenin altında imzası bulunduğu öne sürülen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek nedeniyle kamuoyunda “Çiçek” iddianamesi olarak da bilinen yaklaşık 1.100 sayfalık iddianamenin “bir numaralı” sanığının Bedrettin Dalan olduğu öğrenildi.

Ağırlaştırılmış müebbet

İddianamede Dalan hakkında “hükümete karşı suç” başlığı altında düzenlenen TCK"nın 312. Maddesi"nden dava açıldı. Dalan"ın “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor. Dalan hakkında önceki gün Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul 14. Ağı Ceza Mahkemesi tarafından yakalama emri çıkarılmıştı. Karar gereğince Dalan, yakalandığı yerde gözaltına alınacak ve 24 saat içinde cezaevine gönderilecek. 2 numaralı sanığın Albay dursun Çiçek olduğu iddianamenin “üç numaralı” sanığının ise eski MİT İzmir Bölge Müdürü olduğu öğrenildi. Ak Parti ve bir kişinin müşteki olarak yer aldığı öne sürülen iddianamede 7 sanık hakkında 7.5 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet hapis arasında değişen cezalar isteniyor.

"AKP ve Gülen"i bitirme planı"

Kamuoyunda "ıslak imzalı belge"olarak bilinen “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” nı, Taraf Gazetesi 12 Haziran 2009"da yayımlamıştı. Gazetenin manşetten verdiği haberde, Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi tarafından hazırlandığı öne sürülen Albay Dursun Çiçek imzalı bir andıç vardı. Habere göre andıçta, AKP ve Fethullah Gülen cemaatini bitirmeye yönelik planlar yapılmıştı. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde “irtica ile mücadele birimi” oluşturulduğu iddiası da haberde yer alıyordu.

2 kez tutuklanmIŞtI


İddİanamede “iki numaralı sanık” olarak yer alan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek"in de Dalan gibi TCK"nın 312. maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor. Soruşturma kapsamında Dursun Çiçek iki kez tutuklanmış ancak yapılan itirazlar üzerine serbest bırakılmıştı. Adli Tıp Kurumu Üst Kurulu, 8 Şubat 2010 tarihinde İrtica ile Mücadele Eylem Planı"ndaki ıslak imzanın Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek"e ait olduğuna karar verdi. Çiçek bunun üzerine 1 Mart 2010"da Askeri Savcılıkça tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi ancak mahkeme bu talebi reddetti.

Vatan