Savcılığa suç duyurusunda bulunmasına rağmen adına açılan şirketler faaliyetlerini sürdürdü, borçlarda her geçen gün katlandı. Kırıkkaleli Aslan Şengül şimdi kara kara nasıl aklanacağını düşünüyor.

Kırıkkale'de yaşayan 40 yaşındaki inşaatlarda ara işçisi olarak çalışan Aslan Şengül 4 yıl önce nüfus cüzdanını kaybetti. Kaybettiği nüfus cüzdanının yenisini kısa sürede çıkarttı ancak kayıp ilanı vermeyi ihmal etti. Aradan geçen zaman içinde adına vergi borcu olduğunu, kullandığı yeşil karları iptal edilmesiyle öğrendi. Adına evrakların düzenlendiği Dikimevi Vergi Dairesine müracaat etti.

Yetkililer, kendisine o günlerde henüz vergi borcu olmadığını, savcılığa suç duyurusunda bulunmasını söyledi. Vergi dairesine başvurdu, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 1 yıl sonra ise adresine 1 milyon 200 bin liralık vergi borcu geldi. Çıkmazın içine girdiğini yetkililerden yardım istediğini dile getiren Şengül, "Ben inşaatlarda çalışan ara işçisiyim. Kimliğimi kaybedince şirket sahibi oldum. Dükkan sahibi oldum. Devlete 1 milyon 200 bin lira borç sahibi oldum. Adıma mimar danışmanlık bürosu açılmış, Mamak Köstence'de kırtasiye dükkanı açılmış. Normal iş yerine telefon açmışlar ona borç geliyor. Bu şahıslar bu telefonlarla nerelerle görüşmüş, kimlerle irtibata geçmişler neden bulunmuyor. Ben bu çıkmazdan kurtulmak istiyorum" dedi.