Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından, 81 ilin valiliklerince görevlendirilen katılımcılara yönelik düzenlenen “İnternetin Güvenli Kullanımı ve Güvenli İnternet Hizmeti” konulu eğitim semineri Ankara'da başladı. Programın açılış konuşmasını yapan BTK Başkanı Acarer, güvenli internet kullanıcısı sayısının bir milyonu aştığını söyledi. İnternetin ve içeriğinin çok hızlı geliştiğine dikkat çeken Acarer, "Bu toplumun beklentileri ve özellikle de neslin geleceği açısından tedbir alınmadığı taktirde internet çok ciddi sıkıntılara yol açabilir. Yaklaşık üç yılda 600 bin civarında tüketici içerikle alakalı şikâyette bulunmuş. Geçen yıl bu rakam 200 bin civarındaydı ve giderek artıyor. Veliler özellikle içerikteki sıkıntıyı gördükçe hemen şikâyet ediyor. İngiltere'de bu sayı 40 bin civarında, diğer ülkelerde 5 ile 10 bin Türkiye'de ise 200 bin. Bu halkın hassasiyetini gösteriyor. Abone istediği takdirde servis sağlayıcısı aboneye ücretsiz olarak güvenli interneti temin etmek zorunda." dedi.

Güvenli internetin yedi ay önce başladığını hatırlatan Acarer, sözlerini şöyle tamamladı: "Bir milyonun üstünde internet abonesi güvenli interneti tercih etti. 17 milyon internet abonesi var. Giderek bu rakam artıyor."

TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise bu konunun topluma çok net bir şekilde anlatılması gerektiğini vurguladı. Ünüver, "Bu internetten uzak durmak lazım. Hayır böyle bir dünya yok. İnternet artık hayatın içinde. Sudan nasıl uzak durulmuyorsa internet de böyle. Artık her kurum politika ve stratejilerini geliştirirken internetin sağladığı avantaj ve dezavantajları değerlendirmeleri lazım." şeklinde konuştu. Rotahaber