Tahkim Kurulu, Gökhan Emreciksin"in Fenerbahçe"ye transferi sırasında elde edilen bonservis bedelinin yarısını Boluspor"a ödemeyen Ankaragücü"ne verilen 1 milyon euro tazminatı onayladı.

Ankaragücü ve Ahmet Gökçek"e bir darbe de Tahkim Kurulu"ndan geldi. Gökhan Emreciksin"in Fenerbahçe"ye transferi sırasında, eski kulübü Boluspor"a protokol gereği pay vermesi gereken, ancak bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen Başkent ekibi, 1 milyon euro tazminat ödemeye mahkum edildi.

Geçen yıl ara transferde Abdülkadir ile birlikte Fenerbahçe"ye verilen Gökhan"dan hak iddia eden Boluspor kulübü önce Uyuşmazlık Çözüm Kurulu"nun kapısını çaldı. Kurul, 28 Ağustos"ta yaptığı toplantıda iki kulüp arasındaki protokol gereği Gökhan"ın transferinden elde edilen bonservis gelirinin yarısı olan 1 milyon euronun Ankaragücü tarafından 25 Mayıs 2009 tarihinden itibaren işleyecek faiziyle birlikte Bolu"ya ödemesini kararlaştırdı.

30 milyon lira borç

Tahkim Kurulu, önceki gün UÇK tarafından verilen 1 milyon lira tazminat hükmünü onayladı ve kararın usul ve esasa aykırı bir durumu olmadığına hükmetti. Sarı-lacivertli kulübün sezon sonuna kadar futbolcu alacakları, banka kredileri ve futbol ailesine yaklaşık 30 milyon lira borcu bulunuyor.

Ankaraspor "Varım" dedi

Futbol Federasyonu tarafından küme düşürülen Ankaraspor, Türkiye Kupası"na katılacak. Federasyonun kararına karşı yurtiçi ve yurt dışında hukuk savaşı başlatmaya hazırlanan mavi-beyazlı ekip, yıllar önce maçlara çıkmadığı gerekçesiyle Türkiye Kupası"na ihraç edilen Fenerbahçe"nin durumuna düşmemek için kupaya katılma kararı aldı./vatan