Batman'daki kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ile Ayla Akat'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı miting alanına çeşitli pankartlar asıldı.

Sahneye asılmak istenen bir pankarttaki işçi fotoğrafının Abdullah Öcalan'a benzediğini gerekçesiyle polis tarafından izin verilmedi.

Bunun üzerine BDP'liler ile polis arasında tartışma yaşandı. Tartışma ardından pankartın asılmasını izin verildi.

BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, işçi sınıfının 1 Mayıs'ı bayram etmek için büyük özveride bulunduğunu, 'zalimlerin zihnine çaka çaka' bugünü bayram ettiğini söyledi.

Milletvekili Önder, bütün mazlumların bir sahibi olduğunu, zalimlerin ise her gece korkunun eşiğinde bulunduğunu anlatırken, yüzde 50 oy alan iktidarın rahat yatmadığını söyledi.

Önder, "Bakın buradaki bir pankart için güvenlik ekipleri kriz çıkardı. O pankartı Öcalan'a benzetmişler. Bu bayram en çok Kürtler'in bayramıdır. 4 milyonu insanı bir gecede göç ettirdiler. Ev ve yurtlarından ettirdiler. Bu Kürtler gittikleri metropollerde emeklerini sermayeye çevirip oralara yerleşti. Bu bayram Kürtler'in değil de kimin olacak, söyler misiniz?" dedi.

Batman'daki 1 Mayıs kutlamaları sanatçı Yasemin Göksu'nun konseriyle son buldu.