Borcunun 1 TL'sinin unutulduğunu belirten Kara, bankanın bu 1 TL için kendisinden 4 yıl sonra 28 bin TL istediğini söyledi. Kara, konunun 40 celsedir mahkemede olduğunu belirtti.

Ziraat Bankası Şefaatli Şubesi'nden 1997 yılında 3 bin 500 TL kredi kullanarak traktör satın alan ve 2003 yılında borcunu ödeyen Bekir Kara'ya (78), 2007 yılında bankadan gelen tebligatta 1 lira borcunun kaldığı bunun da faiziyle birlikte 28 bin TL olduğu bildirildi. Borca itiraz eden babası Bekir Kara'nın 2010 yılında vefat ettiğini belirten Fatih Kara (38), şimdi de sorunla kendisinin uğraştığını söyledi.

Fatih Kara, yaşadıklarını sorunun, babasının 1997 yılında aldıkları traktör için Ziraat Bankası Şefaatli Şubesi'nden 3 bin 500 lira kredi kullanması ile başlatığını belirtti. Kredi borcu zamanında ödeyemediklerini, bu yüzden 2004 yılında bankanın icra işlemi başlatmasının ardından o tarihte bankaya giderek toplam 5 bin 200 TL'yi ödeyerek borçlarını kapattıklarını ifade eden Kara, bundan sonra olanları şöyle anlattı:

"Bankaya traktör için 5 bin 200 TL ödedik. Biz ödediğimiz bu para ile toplam borcumuzu kapattığımızı zannetmişiz. Ama bizim bankaya borcumuz 5 bin 201 TL imiş. Banka ödenmeyen 1 lira için aradan geçen 4 yıl sonra faiziyle birlikte 28 bin TL olarak icra işlemi başlattı. Biz de bunun yasal olmadığını düşündüğümüzden itiraz ettik. Banka da bizi mahkemeye verdi. Mahkeme 4 yıl sürdü. Davayı biz kazandık. Daha sonra banka kararı temyize gönderdi ve yeniden mahkeme süreci başladı. O mahkeme sürecinde babam rahmetli oldu. Biz de davayı takip edemedik. Bu yüzünden de davayı kaybettik. Mahkeme 4 bin 999 lirası faiz, 1 lirası da ana parası ödesin diye karar vermiş. Biz onu kabul ettik ödeyecektik. Fakat banka tekrar anaparası 1 lira olan bu borcu, 28 bin TL olarak bize ödeme emri gönderdi. İpotekleri satışa çıkaracağını, traktörü satacağını bildirir şeklinde yazı gönderdi. Biz bu kadar borcumuz olmadığı yönünde tekrar itiraz ettik. Şu anda yeniden mahkeme olacağız. Kim kazanır bilmiyoruz."

'BANKA, 1 TL'Yİ 28 BİN LİRAYA HANGİ HESAPLA ÇIKARDI BİLMİYORUZ'

Devlet yetkililerinden kendilerine yardımcı olmalarını isteyen Kara, bankanın 1 lira olan borcu 4 yılda 28 bin TL'ye nasıl yükselttiğini merak ettiğini belirtti. Kara, "Bizim avukat tutmaya gücümüz yok. Karşındaki devlet bankası biz onlarla mücadele edemeyiz. Biz kendi imkanlarımızla mücadele ediyoruz ve onu da kaybediyoruz. Bir duruşmaya gelmediğin zaman karar çıkıyor. Her zaman da her duruşmaya gelemiyorsun. Bizim bu duruşma 40 celse civarında sürdü ve hala devam ediyor. Devlet büyüklerimizden bu konuyla ilgilenmelerini istiyoruz. 1 liranın, 28 bin TL olduğunu Türkiye'de matematik uzmanı izah edecek bir kişi varsa bunu izah etmesini istiyoruz." çağrısında bulundu.

Ziraat Bankası Şefaatli Şubesi Müdürü Osman Morgül ise telefonda yaptığı açıklamada, konudan haberdar olduğunu söyledi. Morgül, "Mahkeme Bekir Kara'nın 4 bin 999 TL ödemesi yönünde bizim lehimize karar verdi. Fakat bankamız alacağının neden hepsini almasın ki, bu bankamızın en doğal hakkıdır." iddiasında bulundu. Banka Müdürü, şu anda Kara ailesinin de karara itiraz ettiğini ve davanın sürdüğünü sözlerine ekledi.