Bursa’da hastanede görevli hemşire ile eşi, hastanenin çelik kasasında saklamak için getirdikleri düğün takılarını çay içtikleri bahçede unutup çaldırdı. Polise başvuran yeni evli çift, “Yeni evliyiz. Poşette 15-20 bin TL’lik altın vardı. Çok borcumuz var. Bulanlar lütfen getirsin” dedi.


Bursa Diş ve Ağız Sağlığı Merkezi’nde mutemet olarak görev yapan İrfan Atıcı ile aynı hastanede hemşire olarak görev yapan Nuray Atıcı, 3 ay önce evlendi. Düğün takılarını alarak bayram tatilinde memleketlerine giden genç çift, tatil dönüşü altınları çelik kasada saklamak için hastaneye getirdi. Hastane bahçesindeki kafede çay içen çift, içi altın dolu poşeti masanın altına koydu. Çay içtikten sonra poşeti masa altında unutarak içeri giren Atıcı çifti, bir süre sonra poşeti unuttuklarını fark etti.


Hemen bahçeye inen genç çift, çantanın yerinde olmadığını gördü. Unuttukları çantayı etrafa soran çift, ardından polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik kamerası görüntülerinden poşeti alan şahısları tespit etmeye çalıştı. Polis, içinde yaklaşık 20 bin TL değerinde altın bulan poşeti alan şahsı yakalamak için soruşturma başlattı.
3 ay önce hemşire olan eşiyle hayatlarını birleştirdiklerini ifade eden İrfan Atıcı, “Mutemet olarak çalıştığım için düğün takılarımızı kasada saklamak için hastaneye getirdik. Altınları hastanede saklıyorduk. Tatilde memlekete giderken yanımıza aldık. Tatil dönüşü yine kasaya koymak için poşete koyup hastaneye geldik. Girişteki kafede çay içerken poşeti masanın altına bıraktık. Çaydan sonra içeri girerken poşeti almayı unuttuk. Ziynet eşyaları düğünümüzde takılmıştı. Zaten düğün borcumuz çoktu. Bulanların insaniyet namına poşeti getirmelerini istiyorum. İçinde yaklaşık 15-20 bin lira değerinde altın vardı. İnsan olmak lazım. Herkesin kendine göre ihtiyacı var. Bulanlar lütfen getirsin. Düğün borcumuz çok” şeklinde konuştu.


Bursa Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili tahkikat başlattı.