Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in görevini bırakması durumunda milli takımın başına geçeceği söylentilerine tepki gösterdi.

Mustafa Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet edip sorularını yanıtladı.

Fatih Terim'in yerine milli takımın başına geçeceği yönündeki söylentilerle ilgili bir soru üzerine Denizli, ''Bu abesle iştigalin en açık örneğidir. Bir komplo teorisi ve senaryo bile değildir. Kimse merak etmesin, ne Fatih bırakır ne de ben bırakırım. Buna cevap bile verilmez. Ben burada takımımla birlikte mutluyum. Bu söylentinin mantığı nedir, anlamış değilim'' diye konuştu.

''Fatih orayı hak ediyor ve çok başarılı'' diyen Denizli, ''O giderse, ben Beşiktaş'ın başında olmasam bile bunu düşünmem'' dedi.

"1 AY SONRA..."
Takımın şu anda yüzde 70'lerde olduğunu ifade eden Denizli, ''1 ay sonra düşündüğümüz noktada oluruz'' diye konuştu.

Denizli, savunmada az gol yediklerinin belirtilmesi üzerine de ''Bir takım az gol yiyorsa bunu defansa değil takımın bütününe bağlamak gerekir. Önde iyi mücadele ediyoruz, bu da savunmayı rahatlatıyor'' diye konuştu.

"GENÇLERİ KULLANACAĞIM"
Mustafa Denizli, takımda 3-4 genç oyuncusunun bulunduğunu ve bunlardan yararlanmayı düşündüğünü kaydetti.

Geçen yıl 2 kulvarda mücadele ettiklerini, bu yıl ise 3 kulvarda oynayacaklarını belirten deneyimli teknik adam, şöyle devam etti:

''6 tane önemli grup maçımız olacak. 10 gün sonra rakiplerimiz belli olacak. Bu maç trafiğinde kadromuzdaki oyuncularımızdan yararlanacağız. Batuhan da geldiğinde kadromuz 26'ya çıkacak. İlerleyen süreçte bu 22'ye iner ama kim kalır şu an için belli olmaz.''

Batuhan'ın sakatlığının sürdüğünü ve 3 hafta tedavi süresi olduğunu anlatan Denizli, genç futbolcunun Ekrem ile aynı problemleri yaşadığını ifade etti.

"DELGADO HAFTAYA GELECEK"
Denizli, İspanya'da tedavisi süren Delgado ile zaman zaman görüştüğünü belirterek, ''4-5 gün daha oradaki tedavisi sürecek. Önümüzdeki hafta sonuna doğru da İstanbul'a gelecek'' ifadelerini kullandı.

"SÜS BİTKİSİ DEĞİLLER"
Geçen sezon fazla şans vermediği Erkan'ı takımda tuttuğunun hatırlatılıp, bu sezon da fazla şans bulamadığının belirtilmesi üzerine Mustafa Denizli, şunları söyledi:

''Acelemiz yok. Bu kadronun içinde tutuyorsak, süs bitkisi olarak tutmuyoruz. Zamanı geldiğinde herkes bu takıma katkıda bulunacak. Futbolcularım inandığım için buradalar. Düşünmesem zaten bizimle kalmasını istemezdim. Biz ondan memnunuz.''

"ANTRENMANLAR BİLE DAHA ZEVKLİ"
Denizli, Antalyaspor maçının seyircisiz oynanmasıyla ilgili bir soruyu, şöyle cevapladı:
''Antrenmanlar bile daha zevkli. Futbolda tempoyu tribün kazandırır. Bu çok büyük bir ceza. Seyircisiz oynanacağına maçların başka kentlerde oynanması daha iyi olur. Bizim maçımızı da Urfa'ya verebilirlerdi.''

İSTİKLAL İLE MAÇ
Deneyimli teknik adam, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada İran'ın İstiklal takımıyla hazırlık maçı oynamayı planladıklarını söyledi.

Görüşmelerin sürdüğünü anlatan Denizli, karşılaşmanın İstanbul'da oynanacağını sözlerine ekledi.

Sabah