Aviva çalışanları, cuma günü insan kaynakları tarafından gönderilen ve işten çıkarıldıklarını belirten e-mail’i gördüklerinde şok geçirdi.

Tüm çalışanlara yönelik standart olarak hazırlanan taslak memorandumda, “çalışanın binayı terk etmeden önce şirket tarafınan verilen tüm varlıkları ve güvenlik şifrelerini teslim etmeleri gerektiği” ifade edildi.

E-mail’in gönderilmesinin ardından, şirketin Londra’daki merkez bürosunda büyük bir süre sesszilik yaşanırken, ne olup bittiğini anlamayan çalışanlar, mailin geri kalanında mantıklı bir açıklama aramaya çalıştı.

Şok eden e-mail şöyle devam ett: “Şirketi terk ederken, yapmış olduğunuz sözleşmenin gereklerini hatırlamamız gerekiyor. Aviva Investors şirketini, faaliyetlerini, sistemlerini ve müşterilerini ilgilendiren tüm özel bilgileri saklı tutmanız gerekiyor... Size ayrılırken teşekkür ediyor ve gelecekte başarıları diliyoruz.”

DAKİKALAR SONRA BİR E-MAİL DAHA
İnsan kaynaklarında yaşanan büyük hatanın ardından, binin üzerinde çalışan bir e-mail daha aldı. Kendilerini işten çıkaran insan kaynakları, bu sefer özür diliyordu.

Aviva’da yaşanan skandalın, şirketin yeni CEO’su Andrew Moss görevine başladıktan sadece iki gün sonra gerçekleştiği ifade edildi. Şirketin, yönetim kurulu başta olmak üzere organizasyon yapısında yapacağı revize kapsamında işten çıkarmalar yaşanacağı belirtildi. Şirket yönetimi, insan kaynaklarının hatası için ayrıca özür diledi.