Aydın Belediyesi tarafından organize edilen “09.09.09 Dünya Aydınlılar Günü” etkinliklerinin dördüncü gün programına katılan THK Selçuk Eğitim Merkezi"nde görevli 4 paraşütçü, 4 bin fitten atlayış gerçekleştirerek paraşütlerine bağladıkları Türk Bayrakları ve “09.09.09"u” simgeleyen afişlerle Aydın Adnan Menderes Stadyumu"na iniş yaptı. Hava muhalefeti nedeniyle güçlükle gerçekleştirilen atlayışı başarıyla tamamlayan paraşütçüleri Aydın"da çoğunluğunu miniklerin oluşturduğu büyük bir kalabalık karşıladı.
Atlayışı izlemek için stadyuma gelen vatandaşlar, çok fazla görme fırsatı bulamadıkları bu anı ellerindeki fotoğraf makineleri ve kameralarla ölümsüzleşti. Birbiri ardına başarıyla yeşil çimlerin üzerine inen paraşütçüler, atlayışın sonunda kendilerini karşılayan miniklerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Başarıyla tamamlanan atlayış hakkında bilgiler veren THK Selçuk Eğitim Merkezi"nde görevli paraşüt eğitmeni Şuuri Erken, “Hava muhalefeti nedeniyle güçlükle bu atlayışı gerçekleştirebildik. Bulduğumuz bir fırsatı değerlendirip Selçuk"tan havalandık ve Aydın"ın üzerine geldiğimizde 4bin fitten atlayışımızı gerçekleştirdik. Gelen talep üzerine Aydınlıların bu önemli gönünde THK olarak sizlerin yanınızda olmak istedik. Biz Selçuk"taki eğitim merkezinde isteyen vatandaşlarımıza paraşüt eğitimlerini veriyoruz” dedi.
THK Aydın Şube Başkanı Şevket Göknil de, “Aydın Belediyesi"nden gelen talep üzerine THK ile görüşerek bu atlayışı organize ettik. Bir Aydınlı olarak "09.09.09 Dünya Aydınlılar Gününde" vatandaşımızla birlikte olmak çok güzeldi. Hava muhalefeti nedeniyle son ana kadar atlayışın yapılıp yapılamayacağı belli değildi. Arkadaşlarımız buldukları bir fırsatı değerlendirip, bu günümüzde bizi yalnız bırakmadılar” diye konuştu.