Strauss-Kahn’ın harcadığı para da 1.2 milyon doları buldu.
 
KALDIĞI oteldeki temizlikçi kadına cinsel tacizde bulunduğu için yargılanan ancak 1 milyon dolar kefaletle serbest kalan IMF eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın ev hapsi süreci başladı. Kariyerini sıfırlayan Kahn, emlakçılar tarafından da ‘vebalı’ muamelesi görünce 11 Eylül saldırısında yıkılan ikiz kulelerin bulunduğu ve bugün ‘sıfır noktası’ adı verilen bölgede ev bulabildi. 2 odalı yeni evine kira olarak aylık 4 bin 250 dolar ödeyecek olan Strauss-Kahn’ın kapısında bir güvenlikçi sürekli bekleyecek. Ayrıca Strauss-Kahn’ın ziyaretçileri sadece avukatı, görevli olan doktor ve din görevlisi olacak. Bu isimler dışında eve kimse giremeyecek. Strauss-Kahn ayrıca sağlık sorunu ve mahkeme günleri haricinde dışarıya çıkamayacak.
 
Briston Plaza’ya yerleşemedi
 
Güvenlik şirketine de aylık 200 bin dolar ödeme yapacak olan Strauss-Kahn ayrıca güvenlik  görevlisinin ücretini de kendisi ödeyecek. Böylece Strauss-Kahn, istifası sonrasında IMF’den alacağı toplam 1.2 milyon dolarlık tazminatı şimdiden tüketmiş olacak. Strauss-Kahn’ın ‘sıfır noktası’nda ev bulabilmesi ABD finans çevrelerinde ‘sıfırı tüketti’ yorumlarına neden olurken, Eski Başkan’ın ev arama macerasında da ilginç detaylar ortaya çıktı. Strauss-Kahn’ın eşi Anne Sinclair ve avukatının önce Bristol Plaza’da aylık 14 bin 200 liraya daire bulduğu ancak Bristol Plaza yöneticileri, kiracının kimliğini öğrenince anlaşmadan vazgeçti. Anlaşmanın bozulmasında polis ve medyanın Bristol Plaza önünde beklemeye başlamasının da etkisi oldu.
 
Strauss-Kahn’ın avukatlarından William Taylor, binada kiracı olanların rahatsız edilmemesi adına böyle bir karar alındığını ifade etti. Taylor aynı zamanda basın mensuplarının özel konut istilası ve ailesinin gizliliğine müdahale girişimi nedeniyle de kararın bu yönde değiştirildiğini belirtti. Bristol Plaza yönetiminin Strauss-Kahn’a kiralamaktan vazgeçtiği dairede her türlü konfor bulunuyordu. Kaz tüyü yastıklardan İtalyan mermeri küvete kadar her türlü konfora sahip dairede Strauss-Kahn’ın kariyerini sıfırlamasına neden olan temizlik görevlileri de bulunuyor. Strauss-Kahn 1 milyon dolar kefaletin yanında 5 milyon dolar teminat da gösterilerek cezaevinden kurtulmuştu.
 
IMF ESKİ BAŞKANI, RAP-POP KRALLARININ AVUKATINI TUTTU
 
Jackson’un avukatı savunacak
 
Strauss-Kahn’ın avukatlığını yapanlar arasında ilginç isimler de bulunuyor. Bu isimlerden Benjamin Brafman, 2005 yılında bir çocuğa sarkıntılık iddialarıyla gündeme gelen Michael Jackson’u da savunmuştu. Brafman, rap müziğinin kralı Sean “P. Diddy” Combs hakkındaki silah ve rüşvet suçunda da beraat kazandırdı. Bu arada oteldeki taciz olayından sonra havaalanında yakayı ele veren IMF eski Başkanı Strauss-Kahn’ın otelde unuttuğu cep telefonu için yetkilileri arayıp John F. Kennedy Uluslararası Havaalanı’nda kendisine teslim edilmesini istediği öğrenildi.
 
star