UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında, Athletic Bilbao deplasmanından neredeyse 90 dakika 10 kişiyle oynanmasına rağmen 0-0'lık skorla dönen Trabzonspor'da moraller yerinde. Maçta yaptığı kritik kurtarışlarla takımını ayakta tutan kaptan Tolga Zengin, 90 dakika eksik oynamalarına rağmen önemli bir avantaj yakaladıklarını söyledi. İyi bir takım oyunuyla rakibin gol atmasına izin vermediklerini kaydeden Tolga "0-0'lık sonuçla dönmek bir avantaj ama bu sonucun anlam kazanması için İstanbul'daki maçtan alacağımız sonuç önemli" dedi. 
 
'BURAK İÇİN MÜCADELE ETTİK' 
Tolga, kırmızı kart gören Burak'a da sahip çıkarak "Geçen sezon Beşiktaş maçında kırmızı kart gören arkadaşı yerine Burak'ın mücadelesini kimse unutmamıştır. Burnu kırılarak oynamış ve gol atarak takımın galip gelmesini sağlamıştı. O nasıl kırmızı kart gören arkadaşının yerine mücadele ettiyse, biz de onun için mücadele ettik. Takım olmak budur" diye konuştu. Tolga, şike soruşturmasıyla ilgili yorum yapmaktan kaçınarak "Şenol hocamızın söylediklerinin altına imzamızı atarız" dedi.
 
'TOLGA ZAFERİ ÇALDI!'
İspanyol basını, Athletic Bilbao-Trabzonspor maçında tek 3 yıldızı bordo-mavililerin kaptanı Tolga'ya verdi. AS gazetesi, "Türk kaleci, Athletic'in zaferini çaldı" diye yazarak, sahanın en iyisi seçtiği Tolga'nın, Susaeta ve Llorente'nin şutlarını kurtararak, Athletic'in turu geçmesini zora soktuğunu kaydetti. Burak Yılmaz'ın ilk dakikalarda kırmızı kart görüp çıkmasının ardından Trabzonsporlu futbolcuların görevlerini çok iyi yaptığını belirten AS, "Athletic Bilbao, sağlam bir Trabzonspor karşısında kargaşaya girdi" diye yazdı. 
 
'ATHLETIC BILBAO SON DOKUNUŞU YAPAMADI' 
Marca gazetesi de "En inanılmaz bir 0-0" başlığını atarak, Athletic'in yaklaşık 10 net gol pozisyonunu kaçırdığını vurguladı. İspanyol gazetesi, "Son dokunuşu yapamayan Athletic, Trabzonspor duvarını aşamadı ve Avrupa'daki geleceğini zora soktu" değerlendirmesinde bulundu.