Yavaşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve gelmesinin ardından geçen 2,5 yıllık sürede vatandaşlara vaat ettikleri hizmetleri, tek tek yerine getirdiklerini ifade etti. 
     Bugüne kadar vatandaşa hizmet için 8 milyon lira tutarında harcama yaptıklarını ve bu hizmetleri İller Bankası'ndan para alamadıkları için özel bankalardan kredi çekerek yerine getirdiklerini belirten Yavaşoğlu, ''İller Bankasından para alamadığımız halde ilçenin kanalizasyon sorununu çözüyoruz. 66 kilometre kanalizasyon hattının bugüne kadar 40 kilometresini döşedik'' dedi. 
     Yavaşoğlu, ayrıca yakın zamanda yapacakları çalışmalarla ilçenin çarşı merkezi niteliğindeki Kurtuluş ve Çetinkaya caddeleri ile mezbaha yolunun kilit parke taşla kaplanacağını dile getirerek, şunları söyledi: 
     ''Bugüne kadar 4-5 tane çocuk parkı yaptık. Yürüyüş yolları yaptık. Belediyeye yeni 8 tane araç aldık. Belediye Meydanı, hizmet binası ve çevresini düzenledik. Yepyeni bir Germencik vaat ettik. Biz de onu yaratmaya çalışıyoruz. Amacımız; ilçemizi Aydın'ın en iyi en güzel ilçelerinden birini yapmak. Ve bunu herkes görecek.'' 
     (NU-SD-UFK-MV-NÖZ)