Ünal Aysal: G.Saray'a bugüne kadar emeği geçmiş herkese teşekkür ediyorum. Bu kulüp eşi görülmemiş başarılara imza atmıştır.

G.Saray, UEFA'yı mağlup olmadan kazanan tek Türk takımıdır... Avrupa'da en çok gol atan takımdır. En fazla tur atlayan takımdır.Ve böyle bir kulüp, sıradan hedeflerle uğraşmamalıdır... Biz de arkadaşlarımla 4 hedef belirledik.

1) Ekonomik başarı... Sosyal ve sportif başarılar, ekonomik başarıdan geçer.

2) İdari başarı ve kurumsallaşma. Başkanın tek başına yönettiği ve başkanın kapasitesiyle sınırlı bir yönetim şekli artık bitmelidir.

3) Sosyal kültürel başarı ve marka değeri. G.Saray Türkiye'nin en güçlü dünyanın da en üst sıralardaki markalarından biridir. 25 milyonu aşkın taraftarı mutlu etmek için marka değerinin güçlendirilmesi gerekir.

4) Sportif başarı... Her dalda başarı gereklidir. Ancak kabul etmeliyiz ki futboldaki başarı diğer branşlar için de itici güç olacaktır. G.Saray başarıyı da sürekli hale getirecek bir modele gereksinim duymaktadır. Artık ulusal başarıları değil, uluslararası başarıları düşünmeliyiz.

Türkiye'nin en eğitimli en aydın en sorgulayıcı kişileriyle yönetime ve başkanlığa talip olduğumu açıklıyor, ve bana destek olan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ben seçilsem de seçilmesem de G.Saray için hayırlı olmasını dilerim.

Basın mensuplarının sorularına da Aysal:

G.Saray'ı yeniden küllerinden oluşturacağız. Şu an başımıza gelen bir trafik kazasıdır. Bu başarısızlık sürekli olmayacak. Bunu herkes görecek. Arda konusuna gelince, bu tür kulübün içinden çıkan oyuncular için yönetimler hem kendilerini hem futbolcuyu düşünürler. Futbolcu için doğru karar verilecektir.

Aysal'ın tecrübesi olmadığına karşın bir soruya ise Aysal: Kulüpler artık sadece futbol ile yönetilmiyor. Kulüp yönetmek başlı başına ayrı bir iş... Sadece futbol bilmek eskisi gibi artık kulüp yönetmeye yetmemektedir.

Drogba ve Lucescu iddiları için ise Aysal: Henüz seçilmedik. G.Saray bize bir görev vermedi. Ancak bu olursa diye de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bazı görüşmeleri yapıyoruz. Ancak bu soruya şu an direkt olarak bir cevap veremiyorum ama zamanı gelince mutlaka bunların cevapları sizlere servis edilecektir.

Kendisinin G.Saray'ın Abramovic'i olduğu iddialarına karşın Aysal: Bugün herkesin bana ihtiaycı olduğunu düşündüğüm için adayım. Ben bunu bir görev bildim. Ama bana bu görev verilmezse de üzülmem. Ama bu tür tabirler beni rahatsız etmiyor. Benim için hakaret değil, ama bu ben değilim. Ben G.Saray'ın hisselerini almadım. Şu an bunlar borsada. İsteyen alabilir. Ben bunun için cebimden para çıkarmam. Bunun için seçileceksem de bu yanlış bir seçim olur..

Listesinde kimler olduğuna ilşkin soruya ise: Lİstemiz hemen hemen hazır ama önce Divan Kurulu'na sunma geleneğine uyacağım.

Bugüne kadar bazı karasızlıklar yaşadığı ilgili soruya ise: Ben bugüne kadar plansız, tedbirsiz bir işe girmedim. Kimden destek alacağımı bilmeden yola çıkamazdım. Ben bu araştırmalarımı tamamladım ve bugün huzurunuza çıktım

Işın Çelebi'nin beyaz - zenci söylemi için ise: Ben ne beyazım ne zenciyim. Mektepli mektepsiz ayırımına inanmıyorum. G.Saray tektir. Ama iki tip G.Saraylı vardı. Biri skor levhasına bakıp eve mutlu gidendir. Biri de skor levhasının arkasına bakıp nedenlerini araştıran derin G.Saraylılardır. Ve bunlar 1 2 kişi değil, binlercedir

ÜNAL AYSAL KİMDİR?

İstanbul 1941 doğumlu olan Ünal AYSAL, orta öğrenimini 1960 yılında mezun olduğu Galatasaray Lisesinde, Yüksek öğrenimini de İsviçre – Neuchatel Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden de muadelet diplomasını aldı.

Galatasaray Lisesinden mezun olduğu 1960 yılından itibaren, çalışma hayatına başlamış olan Ünal AYSAL, 1970-72 yıllarında Koç Holding bünyesindeki Ram Dış Ticaret şirketinde ihracat koordinatörü olarak görev yaptı.

Ünal Aysal, 1973 yılı başında Brüksel’deki bir firmanın ticaret müdürü olarak çalıştı. 1974 yılında da Unit International’i kurdu. Bu şirkette, ilk 10 yıllık dönemde demir çelik ve sanayi mamulleri satışı ve petrol swap işlemleri yaptıktan sonra, 1984 de petrolün yanı sıra, elektrik üretimi ve anahtar teslim santral inşa ve finansmanı projelerinde ihtisaslaştı.
Bu arada, Türkiye ve İran’da elektrik santralleri kuran Ünal AYSAL, daha sonra temiz enerji yatırımları ve madencilik faaliyetlerine yöneldi.

Ünal AYSAL, bu alandaki çalışma ve başarıları yanında turizm sektörü ile de ilgilendi; Antalya Kemer’de, biri 450, diğeri 370 odalı 5 yıldızlı oteller kurdu. Ayrıca İstanbul Boğazda bir butik otel sahibidir.

Ünal AYSAL’ın, 1000 kişinin çalıştığı Unit grubunun çatısını oluşturan 23 şirketin yönetim kurulu başkanı olarak yürüttüğü girişimlerden başka, bazı yatırımcı Avrupa şirketlerinin yönetim kurullarında da faal üye olarak çalışmaktadır.
Ünal Aysal 1999 yılında, Türkiye’yi yurt dışında en iyi temsil eden iş adamlarından biri olarak, Bakanlar Kurulu kararı ile Cumhurbaşkanı tarafından verilen Yüksek Liyakat Madalyası ile onurlandırılmıştır.

İktisadî Araştırmalar Vakfı, Tez Değerlendirme Yarışmasının sponsorluğunu üstlenen Ünal Aysal’ı, her yıl bu amaçla yapmış olduğu katkılardan dolayı şeref üyeliğine seçmiştir.

ihlassondakika

 

 

   ihlassondakika.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden
   sorumlu değildir.