Yaklaşık 1 ay sonra gelecek av yasağı nedeniyle balıkçılar tezgahtaki ürün çeşitliliğinin azalacağına ve fiyatların yükseleceğine üzülürken, bilim adamları ise tüketicilerin şu günlerde bol bol taze ve ucuz balık tüketmesini öneriyor.

1 Eylül itibariyle "Vira Bismillah" diyen Mersinli balıkçılar, her sabah büyük bir özveriyle yakaladıkları çeşit çeşit balıkları, tezgahlarına dizerek, müşteri beklemeye başlıyor. Ancak, 15 Nisan'da gelecek av yasağı nedeniyle üzüntülü olan balıkçılar, 1 ay sonra tezgahtaki ürün bolluğunun azalacağını ve bu yüzden fiyatların yükseleceğini belirtiyor.

Bugünlerde barbun, levrek ve çupranın 15, hamsinin 10, sardalyanın 5, gümüşün 12, dil balığının ise 10 TL'den satışa sunulduğu Mersin Balık Pazarı'nda, gelecek aydan itibaren fiyatların katlanması bekleniyor.

Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bedii Cicik, Türk insanının taze balığa ulaşma olanağının yılın 12 ayında mümkün olduğunu, ancak av sezonunun serbest olduğu dönemdeki kadar çeşit seçeneğinin olmayacağını söyledi.