Ergenekon'dan kaçmak için Meclis'e sığınmam. Adaylığım partide problem yaşatınca omzumdaki yük daha da arttı. Bu süreçte bana sahip çıkan Sayın Genel Başkanımız'ı mahcup etmemek için gece gündüz çalışıyorum
 
CHP'den Ankara milletvekili adayı gösterilen ATO eski Başkanı Sinan Aygün sessizliğini AKŞAM'a bozdu. Adaylık sürecinde yaşanan tartışmalar ve Ergenekon süreci dahil bir çok konuda konuşan Aygün, Ecevit'le ilgili olayı da anlattı. 2002'de dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in sağlık sorunları nedeniyle çekilmesi yönünde yaptığı suç duyurusu konusunda ise 'Evet o başvuruyu yaptım. Ama daha sonra sayın Ecevit'le defalarca görüştüm. Sayın Ecevit beni DSP'ye bile davet etmişti' dedi. Aygün'ün açıklamaları şöyle:
 
- NEDEN SİYASET NEDEN CHP: ATO'da 14 yıl boyunca kesintisiz Başkan olarak görev yaptım.
 
Esnafın, tüccarın, sanayicinin dertlerini dile getiren çalışmalarımın parlamentoda daha çok etkili olacağına inandığım için siyasette karar kıldım. CHP'yle birçok konuda söylemlerimiz aynı. IMF, ekonomi, insan hakları vb konularda neredeyse aynı fikirdeyiz. CHP'yle yüzde 99 fikir birlikteliği içindeyim. 
 
- KILIÇDAROĞLU'NU BIRAKMAM: Milletvekili seçildikten sonra 'yeni bir oluşum için ayrılacağım' yönündeki iddialar tamamen spekülasyon. Kesinlikte CHP'den ayrılmam. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bana sevgi ve hassasiyetinin bilincindeyim. Bu nedenle onun yanında siyasete soyundum ve yine onun yanında giyinirim. Genel Başkanımız'ı bırakmam.
 
- 600 LİRA VE BEDELLİ ÇOK TUTTU: Kemal Bey'le CHP bir ruh kazandı. Artık proje üreten bir parti. Bunu gezdiğim yerlerde çok açık şekilde görüyorum. Hem yeni CHP'ye hem de 'Kılıçdaroğlu' adına büyük ilgi ve merak var.  Partinin, özellikle fakir ailelere 600 lira maaş, yoksullara da bedelli askerlik ve ucuz mazot işi çok tuttu.
 
- TAAHHÜTNAME VERDİM:  Adaylığımın, Ergenekon davasında sanık olmamla alakası yok.
 
Ben, dokunulmazlığım kalksın diye Sayın Genel Başkanımıza yazılı taahhütname verdim. 
 
Ergenekon'dan kaçıyor gibi bir hareket içinde değilim, olamam da. Parlamentoyu sığınacak bir yer olarak değil, temsil ettiğim kesimin dertlerini daha etkili şekilde dile getirmek için seçtim.
 
- CHP'NİN 6 OKU: Milliyetçi, muhafazakar ve sosyal demokrat bir insanım. CHP'nin 6 okundan biri de milliyetçiliktir. CHP'nin herkesi kucaklama açılımı yaptığını düşünüyorum. Göreceksiniz; CHP bundan dolayı oylarını arttıracaktır. 
 
- ADAYLIK SÜRECİ NASIL GELİŞTİ: Ben zaten CHP'ye uzak olan biri değilim. Sayın Kılıçdaroğlu'yla öteden beri ilişkimiz var. Karşılıklı güven doğdu. Benim, siyasete girmek isteğimi zaten biliyordu. Adaylığım bu anlamda, kendi kendine gelişen bir süreç oldu. Bir gün kendisine 'Sizce de uygunsa siyaset yapmak istiyorum' dedim. 'Sizinle beraber çalışmak bizi mutlu eder' diye karşılık verdi. Sayın Kılıçdaroğlu dürüst, dik duran ve tecrübeli bir lider. Bunun için CHP'yi seçtim. 
 
- TABANI BENİ KABUL ETTİ: Örgütle, PM'yle hiçbir sıkıntı yaşamadım. Başta Sayın Genel Başkanımız ve yardımcıları olmak üzere, bana sahip çıktılar. Adaylığıma kimlerin karşı çıktığını hiç araştırmadım. Şimdi CHP'nin bir neferi oldum. CHP tabanı ve örgüt beni çok kolay kabul etti. Hepsiyle kucaklaştım. Hiçbir ciddi sorun yaşamadım.
 
KEMAL BEY'İ MAHCUP ETMEM
 
CHP'den aday olmam bazı problemler yaşatınca, omzumdaki yükün de ne kadar daha da ağır olduğuna kanaat getirdim. Çünkü Sayın Genel Başkanımız bu süreçte bana sahip çıktı. Ben de ona mahcup olmamak ve mahcup etmemek için gece gündüz çalışmayı kendime şiar edindim.
 
Bu nedenle de gerçekten çok çalışıyorum.
 
Akşam