6 tümenimiz güney hududunda görevde. Erbaşlar var. Şimdi sözleşmeli er alacağız. Bunun gelişimine göre sözleşmeli ve bedelli durumu tekrar incelenecek.”
 
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, NTV’de askerlikle ilgili açıklamalarda bulundu. Gönül, profesyonel ordu uygulamasının başladığını belirterek 6 tümenimiz güney hududunda.
 
Sözleşmelerle daha ileri hale getireceğiz. Bunlar erbaş olarak görev yapıyorlar. Şimdi alacaklarımız sözleşmeli erdirler. Bunun gelişimine göre sözleşmeli ve bedelli durumu tekrar incelenecektir. Ama devletin binlerce yıllık gelenekleriyle çok oynamamak gerekir” dedi. Gönül bedelli askerlikle ilgili de şunları söyledi: “CHP önerisi gerçekçi ve uygulanabilir görünmüyor.
 
Kabul edilmeyen Sevr anlaşmasının bir maddesi mecburi askerliği kaldırın diyordu. Bizim en büyük zenginliğimiz insan. Çok stratejik bir yerdeyiz. Şimdi biz sözleşmeli erle nereye geleceğimize bakıp askerliğin diğer çeşitlerine bakacağız. Staj şeklinde askerlik, mecburi askerliği kaldırıyorsunuz demektir.”
 
 
 
vatan