2011 yılı ürünü yağlı tohumlu bitkiler fark ödemesi desteğine ilişkin tebliğ 7 Nisan Perşembe günü Resmi Gazete'de yayımlanmış, tebliğe göre her ürün için destek miktarı belli olmuş ancak pamuk için herhangi bir rakamın resmi gazetede yer almaması tepki görmüştü.
Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Kurulunda, pamukta 2011 yılı üretimi için prim miktarının 42 kuruş olarak açıklamasının ardından; bu açıklama resmi gazetede yayınlanarak resmileşti.
Söke Ziraat Odası’na gelen Aydın il Tarım Müdürü Muhsin Temel Bakan Mehdi Eker tarafından 42 kuruş olarak açıklanan pamuk prim miktarının resmi gazetede yayımlandığını söyledi. Üreticilerin pamuk prim miktarının geçtiğimiz yıla göre düşmemesi konusunda hemfikir olduklarını, 42 kuruşluk kararın bu fikir ile örtüştüğünü ifade eden Muhsin Temel; “Geçtiğimiz yılın pamuk primleri açıklandığı hafta toplam 82 milyon TL dağıtıldı. Tarımsal desteklemelerin %90’ı dağıtıldı. Üreticiler tarlaya inmeden desteklemelerini almakta” dedi.