Camilerin bombalanıp halkın galeyana getirilerek darbe yapılmasına zemin hazırlama planı olarak adlandırılan Balyoz davasıyla ilgili Yeni Akit ilginç bir buluşmayı ortaya çıkardı.

  HASTANEDE BULUŞTULAR

  Davanın tutuklu sanıklarından emekli Korgeneral Hayri Güner, kalbindeki ritim bozukluğu gerekçesiyle tedavi gördüğü hastanede eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman tarafından ziyaret edildi. Balyoz planları yapıldığı dönemde Kara Kuvvetleri Komutanı olan Yalman’ın Halkalı Mehmet Akif  Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’ne gizlice gelerek, emekli Korgeneral Hayri Güner ile görüştüğü ve bu görüşmede Balyoz davasında izlenecek yolun görüşüldüğü ortaya çıktı.

  SAVCILIK’TAN İZİNSİZ GERÇEKLEŞTİ

  Savcılık izni olmadan çok gizli bir şekilde yapılan ziyaret 25 Nisan’da gerçekleştirildi. Hastaneye korumalarıyla gelen Yalman, izin almaksızın Güner’le görüşme gerçekleştirirken, o sırada Güner’in yanında görevli olan Jandarma Başçavuş Köksal Doğan’ın görüşmeyi engelleyici bir şey yapmadığı kaydedildi. Yalman’ın görüşmenin ardından Güner’i korumakla görevli Başçavuş Doğan’a kartını vererek herhangi bir sıkıntı olması halinde kendisine ulaşılmasını istediği de belirtiliyor. Yalman’ın ziyaretinden bir gün sonra Güner’in taburcu olması da dikkat çekti. Savcılık izni olmaksızın gerçekleştirilen skandal ziyarete izin veren Başçavuş Köksal Doğan, “Bu konuda konuşmak istemiyorum. Bu konuyu kapatalım” diye konuştu.

  ÇETİN DOĞAN HARİÇ...

  Hastanenin kamera kayıtlarında ortaya çıkan ziyaretin ardından, Savcılık izni olmadan ziyarete izin verdiği gerekçesiyle Başçavuş Köksal Doğan’ın Tabur Komutanı Yarbay Hasan Koçyiğit tarafından cezalandırıldığı ifade edildi. Güner’in kaldığı hastane odasında gerçekleştirilen ziyarette, Yalman’ın kimlerin üzerine ifade vereceği ve kimleri koruyacağı üzerine konuşulduğu ve Çetin Doğan dışındaki diğer isimlerin suçsuz olduğu şeklinde bir ifade verilmesi üzerinde anlaşıldığı iddia edildi.

  ZİYARETTEN ÜÇ GÜN SONRA AÇIKLAMA

  25 Nisan günü hastanede Güner’i ziyaret eden Yalman’ın bu görüşmeden üç gün sonra Balyoz sanıkları için “Arkadaşlarımızın suçsuzluğu ortaya çıkacaktır” sözleri dikkat çekmişti. Yalman, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada “Adaletin tecelli edeceğine olan inancımı belirtirken, suçsuz olduklarına inandığım arkadaşlarımın özgürlüklerine kavuşacağına bütün kalbimle inanıyorum.” demişti. Yalman’ın bu açıklaması, Savcılığa Balyoz davasında vereceği ifadeyle ilgili de ipuçları taşıyor.

  “BALYOZCULAR KOŞANER’LE GÖRÜŞMEK İSTİYOR” İDDİASI

  Emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın emekli Korgeneral Hayri Güner’i ziyareti, Balyoz sanıkları açısından büyük önem taşıyor. Balyoz sanıkları Çetin Doğan ve Özden Örnek’in duruşmalarda “Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman ifade versin, olayı aydınlatsın” şeklindeki sözlerinin arkasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile görüşme isteği yattığı iddia edildi. Koşaner’in Genelkurmay Başkanı olmasından dolayı bu görüşmeyi gerçekleştirmediği, bunun için Aytaç Yalman’ın Güner’le görüştüğü ileri sürülürken, Balyoz sanıklarının görüşmeye Güner’i göndermesinin sebebinin Güner’in Koşaner ve Yalman’la olan yakın ilişkisinden kaynaklandığı iddia ediliyor.
 

YENİ AKİT